Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

Glasanje je završeno! Počelo odbrojavanje do svečane dodjele

Foto: Boris Ščitar
1/42
15.01.2021.
u 08:00

Za medije je 2020. godina bila posebno dinamična i zanimljiva te nam je otkrila neka nova televizijska lica koja su pokazala iznimne vještine na terenu u nemogućim situacijama, ali nam je dokazala i kvalitetu već poznatih nam televizijskih i radijskih lica i glasova.

Teška i izazovna bila je godina od koje smo se nedavno oprostili. Pandemija koronavirusa i potres promijenili su naš svakodnevni život i morali smo se prilagoditi novim pravilima i situacijama. Za medije je 2020. godina bila posebno dinamična i zanimljiva te nam je otkrila neka nova televizijska lica koja su pokazala iznimne vještine na terenu u nemogućim situacijama, ali nam je dokazala i kvalitetu već poznatih nam televizijskih i radijskih lica i glasova. Glazbenicima je bilo posebno teško u 2020. i tek su rijetki od njih uspjeli održati koji nastup lani zbog pandemije koronavirusa, ali nisu sjedili prekriženih ruku te su našli druge načine kako doći do svoje publike. Glumački svijet također se prilagodio ovim novim uvjetima života i u prošloj godini gledali smo izvrsne filmove za koje su naši glumci dobili brojna međunarodna priznanja. Nije bilo jednostavno odabrati pet najboljih u naših sedam kategorija, ali naš žiri, u čijem su sastavu televizijske legende Miroslav Lilić i Ksenija Urličić, glazbenik Ivica Propadalo, producent Nikša Bratoš, doajen radijskog novinarstva Vojo Šiljak, redatelj Dalibor Matanić te večernjakovci Bojana Radović, Goran Gerovac, Anamarija Kronast, Maja Car i Ivana Carević na čelu s Mirjanom Žižić, pomoćnicom glavnog urednika Večernjeg lista i voditeljicom projekta Večernjakova ruža, uspio se usuglasiti oko imena koja vam predstavljamo kao nominirane u naših sedam kategorija. Do danas u 10 sati mogli ste glasati, a linije su od tada i službeno zatvorene. Ostaje samo prebrojati glasove i vdijeti tko su pobjednici.

Za sve kojisu glasali Večernjakova je ekipa zajedno sa De'Longhijem, Telefunkenom i Kenwoodom pripremila brojne vrijedne nagrade čiji popis možete pronaći u nastavku:

De'Longhi ECAM350.55.B aparat za kavu – pojedinačne vrijednosti 4899,30 kn
2x Telefunken 65UA9002 Ultra HD LED TV – pojedinačne vrijednosti 4599,99 kn
Kuhinjski robot KENWOOD KMX750RD – pojedinačne vrijednosti 2499,00 kn
Kuhinjski robot KENWOOD KHH326WH – pojedinačne vrijednosti 2448,99 kn
De'Longhi ECI341.BK aparat za espresso kavu, crna boja – pojedinačne vrijednosti 1469,00 kn
De'Longhi EC685.W aparat za kavu – pojedinačne vrijednosti 1199,00 kn
 

NOMINIRANI SU:

1. TV OSOBA GODINE

Mislav Bago (Nova TV)

Mislav Bago s Nove TV opet je pokazao da se ne ustručava postaviti i najneugodnije pitanje. Jedan od najpoznatijih hrvatskih političkih novinara izvjestitelja iza sebe ima dugogodišnje iskustvo razgovora s najvažnijim političarima, koji su redovno vrlo gledani i komentirani na društvenim mrežama. 

Foto: Nova TV

Zrinka Grancarić (HTV)

Urednica i iskusna reporterka koja je izvještavala s najzahtjevnijih događaja - potresa u Zagrebu i Banovini. Zajedno sa snimateljskom ekipom uvijek među prvima na razrušenim područjima, gledatelje HTV-a izvještavala je o stanju na terenu, materijalnim štetama, ozlijeđenim i preplašenim stanovnicima, naporima vatrogasnih i hitnih službi. Uvijek aktualna, s provjerenom informacijom od ranih jutarnjih sati pa sve do kasne večeri. Za mnogobrojna uključenja i izvještavanje te pomoć ljudima u potrebi  - neumorna.

Foto: Krasnodar Peršun/HRT

Hrvoje Krešić (N1)

Novinar od čijih pitanja zaziru čak i oni uvijek spremni stati pred kamere. Tijekom 2020. reporter N1 televizije još je jednom opravdao svoju titulu novinara godine koju je od HND-a zasluženo dobio 2019. godine, a u prošloj godini ostao je zapamćen po pitanjima koja je bez ustručavanja postavljao članovima Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Foto: N1

Joško Lokas (HTV)

Od Upitnika iz sredine 1990-ih do Potjere 2020-ih Joško Lokas zaštitno je lice najraznovrsnijih HRT-ovih formata. Njegov je autorski doprinos raznovrstan, ali u voditeljskoj ulozi najbolje pliva kvizaškim vodama. Kad on pita, teško je na pitanje ponuditi netočan odgovor! Ova nominacija dolazi u pravo vrijeme - kao nagrada za velik trud u ostvarivanju posve novog pristupa 'Potjeri' - nije to bilo lako nakon Tarika! A on je uspio biti drugačiji i samo svoj!

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Mojmira Pastorčić (RTL)

Iskusna novinarka prije dvije i pol godine sjela je na mjesto voditeljice "RTL Direkta" te pokazala kako se odlično snalazi i na toj poziciji. Omiljenoj informativnoj emisija uspjela je dati svoj pečat pritom nudeći objektivnost s realnom kritikom  zbivanja u zemlji i svijetu.Brza na jeziku, inteligentna i s odličnim smislom za humor...

Foto: RTL

2. TV EMISIJA GODINE

A Porina dobiva (HTV)

Prvi dokumentarni serijal o dobitnicima najprestižnije glazbene nagrade, Porina za životno djelo. Medijski odjeci i gledanost najbolji su dokaz da je serijal pomaknuo granice u podizanju filmskih spomenika umjetnicima koji su ispisali ili izveli glazbene podloge naših života, bio pun pogodak. 

Dnevnik Nove TV (Nova TV)

I ovoj turbulentnoj godini koju su obilježile katastrofe – pandemija korona virusa i potresi – najjača i najgledanija središnja informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, ostala je dosljedna svojoj misiji – vjerodostojno i objektivno informirati gledatelje. Svakoga dana u 19.15 Dnevnik Nove TV gledateljima donosi više od 60 minuta provjerenih informacija – temeljit i cjelovit pregled najvažnijih dnevnih događaja u zemlji i svijetu koje je dodatno obogatio stavljajući ih u širi kontekst, važan za njihovo razumijevanje.

23.05.2020., Zagreb - Dugogodisnji voditelji "Dnevnika" Nove TV Marija Miholjek i Petar Pereza. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Nestali (HTV)

U hvaljenoj seriji “Nestali” gledali smo priču o izgubljenoj generaciji koja je osvojila simpatije publike, a odličan scenarij potpisuje Joško Lokas. "Nestali" je dramska serija od četiri povezane epizode o šestorici hrvatskih vojnika, koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ograničenog zahvata, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice. 

Foto: HRT

RTL Direkt (RTL)

Već gotovo šest godina „RTL Direkt“ ne silazi s trona najpopularnijih emisija u Hrvatskoj, i to ne samo kada su u pitanju informativni formati. Drugačiji, nepredvidivi i svoji! I u 2020. godini su Mojmira Pastorčić i Zoran Šprajc s timom reportera, snimatelja i tehničke ekipe od ponedjeljka do četvrtka donosili razne priče, a ujedno bili prva informativna emisija u Hrvatskoj koja se prikazivala iz nečijeg stana. Naime, zbog epidemioloških mjera, stan Mojmire Pastorčić ujedno je postao studio, što je „RTL Direkt“ samo još jednom svrstalo u kategoriju televizijskih presedana.

Foto: RTL/Screenshot

Škola na trećem (HTV)

“Škola na Trećem” novi je vrijedan projekt nastao u kratkom vremenu, a od nas ga je preuzeo i britanski BBC. Model koji je uvela Hrvatska, koristeći javne servise u obrazovne svrhe, koristio se i u ratno vrijeme i već je u prvom tjednu emitiranja naišao na brojne pohvale znatno razvijenijih država, budući da smo uspjeli biti prvi koji su učenicima osigurali kontinuitet u obrazovnom sadržaju.

Foto: Youtube Screenshot

3. RADIJSKA OSOBA GODINE

Renata Belc Krog (Radio 101)

Dobro poznat glas slušateljima Radija 101! Voditeljica, urednica i novinarka, dugogodišnja radijska profesionalka koja živi i diše radio čula je sve, i više nego možete zamisliti, u eteru i izvan njega. U godini pandemije i strašnih potresa, posebno se pokazala njena profesionalnost jer, unatoč zabrinutosti za svoju obitelj i bližnje, ostala je glas utjehe, razboritosti, mirnoće....

Foto: Radio 101

Gina Damjanović (narodni)

Zvonki glas Gine Victorie Damjanović uveseljava sve slušatelje narodnog u “Trećoj smjeni”, a Gina kaže kako je za nju radio ljubav, najintimniji i najdraži medij i pruža joj i pogled na glazbu s neke druge.

Ivana Radaljac Krušlin (Radio Sljeme)

Novinarka,  urednica i voditeljica na Radio Sljemenu desetljećima je osoba od povjerenja svojih slušatelja.  Brojne emisije i projekti su iza nje, a posebno pamtimo javljanja za vrijeme trajanja potresa u Zagrebu i Petrinji. 

Foto: Instagram screenshot

Mirjana Radulović (Radio Rojc)

Voditeljica s pulskog Radio Rojca radiodramom o propasti Uljanika oduševila je slušatelje i struku te joj je za ovu radiodramu dodijeljena i nagrada Hrvatskog novinarskog društva 'Marija Jurić Zagorka' za radijsko novinarstvo jer je  osvježila novinarski pristup jednoj zaista burnoj gospodarskoj i društvenoj temi - propasti Uljanika.

Siniša Švec (Yammat FM)

Poznati glas s radija Yammat Siniša Švec već 37 godina ugodnim glasom osvaja slušatelje. Nekadašnje zaštitno lice Radija 101, danas nas zabavlja na valovima Yammata. Ove je godine ponovno nominiran za Večernjakovu ružu. Na radiju je završio sasvim slučajno, a taj slučaj traje i dan-danas. Radio je bio i ostao medij u kojem se osjećam ugodno, opušteno i koji dopušta individualnu kreativnost, ističe često Švec.

Foto: Instagram

4. RADIJSKA EMISIJA GODINE

Andromeda (HR2)

Andromeda je emisija koja više od dvadeset godina, utorkom, u našem radijskom prostoru educira javnost i podiže svijest o Svemiru i našem mjestu u njemu. Uz stručnog suradnika odgovara se na pitanja slušatelja, komentira vijesti iz astronomije, astrofizike i astronautike.

Dobra vibra Laganinija (Laganini FM)

Ulovi dobru vibru uz Edinu i Sašu! Jutro na Laganiniju radnim danom od 7 do 11 sati .Opuštenost, komunikacija bez nervoze i napetosti, programska pozitiva, glavne su karakteristike ovog jutarnjeg show-a. Dobra vibra Laganinija omiljen je izbor lokalne urbane , visokoobrazovane  slušateljske populacije grada Zagreba i okolice. 

Glazbeni kurikulum (Yammat FM)

“Glazbeni kurikulum” na Yammatu emisija je u kojoj se razgovara o glazbi i puštaju odlične pjesme, a vodi je Boris Jokić.  Naglasak je na onome što bi svatko od nas trebao čuti, a što se često ne čuje na radiju. Kroz najave pjesama, govori se o emocijama, vrijednostima, životnim putevima i ishodima.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Homo Sapiens (HR2)

Talk show temeljen na životnim pričama gostiju, njihovom putu i razvoju, obogaćen zgodnim detaljima, anegdotama i situacijama koje su ih najviše obilježile dok nisu postali to što jesu. Gostuju osobe iz hrvatskog javnog života koje zaslužuju biti uzori slušateljima, a voditeljica emisije je Željka Ogresta.

29.09.2015., Zagreb - Zeljka Ogresta, natjecateljica nove sezone zabavne emisije Maestro na HRT-u. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Povijest četvrtkom (HR1)

Tko je i kada nešto otkrio i tko je i kada ta otkrića ukrao? Kako nastaju i kako nestaju civilizacije? Što više pokreće ljude: nada i ljubav ili sila i strah? Jesu li velikani uistinu tako veliki i jesu li negativci uvijek samo negativni? Kako se stvaraju urote i kako propadaju države? Ovo su samo  neke od tema koje autor Dario Špelić otvara u emisiji “Povijest četvrtkom” na HR-u 1.

5. GLUMAČKO OSTVARENJE

Lana Barić (Tereza 37)

Lana Barić maestralno je odigrala glavni lik u filmu “Tereza 37”, za koji je napisala i scenarij i osvojila brojne nagrade. Dugometražni je to scenaristički prvijenac prvakinje Drame zagrebačkog HNK Lane Barić u režiji Danila Šerbedžije, koji je premijeru doživio na putujućem izdanju Motovuna, a kasnije je prikazan i na Pula Film Festivalu i na Zagrebačkom filmskom festivalu.

03.09.2020.., Pula - Posljednje veceri 67. Pula film festivala podjeljene su zlatne arene . Zlatna Arena za scenarij dodjeljuje se Lani Baric za film Tereza37. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Goran Bogdan (Otac)

Goran Bogdan prvi je hrvatski glumac nominiran za nagradu Europske filmske akademije (europski Oscar), za odlično ostvarenje u filmu “Otac”. Film "Otac" dobio je dvije nagrade na ovogodišnjem Berlinaleu, a film je prikazan i na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu. 

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Daria Lorenci-Flatz

Daria Lorenci-Flatz od struke i publike dobila je same pohvale i nagrade za ulogu u filmu “Mater”. Svjetsku premijeru film je imao na Filmskom festivalu u Tallinu, potom je prikazan na Beogradskom FEST-u gdje je nagrađen kao najbolji film regije, a na prestižnom filmskom festivalu u sicilijanskoj Taormini Daria Lorenci - Flatz nagrađena je kao najbolja glumica.

10.11.2020., Zagreb- Glumica Daria Lorenci Flatz. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Goran Navojec

Uloga Prke u seriji “Nestali” još je jednom omogućila Goranu Navojcu da pokaže raskoš glumačkog talenta.Prka, kao i ostali likovi iz “Nestalih” oblikovani su prema stvarnim osobama. Goran se u pripremi za ulogu susretao i s ljudima na kojima je Prka temeljen.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

Rade Šerbedžija

Rade Šerbedžija opet je odličan, i to u glavnoj ulozi u filmu “Ribanje i ribarsko prigovaranje”. Šerbedžija kaže kako je uvijek  s posebnim zadovoljstvom prihvaćao igranja poznatih ličnosti iz naše povijesti. Igrao je i Nikolu Teslu i Josipa Broza, a priča o Hektoroviću zanimljiva je jer je mnogo toga o njegovu životu ostalo pod velom tajne.

05.10.2020., Branimir Centar, Zagreb - Odrzana premijera filma "Ribanje i ribarsko prigovaranje" u Cinestaru. Rade Serbedzija. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

6. GLAZBENIK GODINE

Alejuandro Buendija (Saša Antić)

Objavio je novi solo album 'Škrinja', po mnogima album godine. Jedan je od najboljih domaćih kantautora i britki društveni komentator. Medijskim istupima po objavljivanju albuma, Saša je definitivno potvrdio svoj status vrhunskog umjetnika itekako osjetljivog na socio-društvena događanja i pojave u (našem) društvu.

Foto: HRT

Massimo

Pjesmom Mali krug velikih ljudi Massimo je oborio sve rekorde, od svog izlaska u svibnju pjesma nije sišla s vrha službene top ljestvice. Prva je rekordnih 24. Tjedna.. A i dalje je na prvom mjestu.Osim toga, Massimo je tijekom ovih mjeseci jedini hrabro održano ljetnu turneju, a u prosincu je održano pionirski hibridni koncert u Lisinskom koji su pratili gledatelji iz cijeloga svijeta. 

Foto: Arena Hospitality Group

Darko Rundek & Ekipa

Darko Rundek & Ekipa – koji su objavili novi odličan album „Brisani prostor“ , koji je od kritike prošglašen jendim od albuma godine, recimo Hrvoje Horvat, iz Večernjeg Lista proglasio ga je albumom godine dok su takav stav dijelili još neki glazbeni kritičari.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Damir Urban

Damir Urban razveselio je Riječane koncertom iz autobusa, a u kolovozu je objavio i divnu pjesmu “Nitko osim nas”, a njegova "Iskra" i 2020. je obilježila godinu i bila na vrhovima glazbenih ljestvica. 

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Vanna

Ovogodišnja dobitnica Porina za najbolji pop-album je Vanna, a oduševila nas je i autorskom pjesmom “Puna memorija” te je na veliku radost svih obožavatelja najavila kako je u pripremi i album s njezinim autorskim pjesmama. 

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

7. NOVO LICE GODINE

Vinko Ćemeraš

Pobjednik treće sezone “The Voicea Hrvatska” Vinko Ćemeraš godinu je zaokružio izlaskom albuma prvijenca “Na putu" i pokazao je kako je publika bila u pravu kad ga je izabrala za pobjednika ovog showa. Vinko jedva čeka popuštanje epidemioloških mjera kako bi svoju glazbu publici predstavio i uživo.

22.02.2020., Hrvatska radio televizija, Zagreb - Finalna vecer u televizijskom showu The Voice. Vinko Cemeras. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

Nikolina Ćosić

Mlada reporterka Informativnomedijskog servisa koja je izvještavajući o koronakrizi brzo prepoznata među gledateljstvom.  U ožujku je obavijestila hrvatsku javnost o tome da je od sutra na snazi "lockdown" te da se svi naši životi mijenjalju na neko "novo normalno", pratila porast i pad oboljelih iz dana u dan, izvještavala o organizaciji covid odjela, bolnica. Postala je prepoznatljivo lice HTV-a..

Foto: HRT/Screenshot

Maja Ćustić i Edin Mehmedović

U četvrtoj sezoni pojavili su se kao novi treneri "Života na vagi", a već u petoj sezoni, prikazanoj ove jeseni, pokazali su kako su ne samo treneri nego i ljudi kojima gledatelji vjeruju. Treneri Maja i Edin u emisiji su pokazali svoju profesionalnu sposobnost i predanost, postali ambasadori  zdravog načina života...

Foto: RTL/Screenshot

Fabijan Pavao Medvešek

Nakon što ga je TV publika upoznala kroz seriju ''Na granici'', tek u 2020. ovaj televizijski i kazališni glumac doživljava svoj trijumf. S jedne strane tu je u istoj godini njegovo glumačko ostvarenje u popularnoj domaćoj humorističnoj seriji ''Dar Mar'', a s druge strane godinu završava kao kralj transformacija zahvaljujući 16 različitih ''plesno-pjevačkih-glumačkih'' uloga  šestoj sezoni showa ''Tvoje lice zvuči poznato'”.

Foto: Nova TV

Nika Turković

Mlada pjevačica jedna je od rijetkih domaćih glazbenica koja osvaja trening na You tubeu, iako ima 4 singla, svi joj imaju rekordan broj pregleda, prva je na streaming servisima, a brojni časopisi proglasili su ju jednom od žena koje su obilježile godinu..

Foto: Arena Hospitality Group

Ključne riječi

Komentara 40

SE
senijor121
09:54 15.01.2021.

Više je troprstih nego normalnih ljudi, a fali još aca i brojni slični, to su mogli nominirati samo jugo troprstaši.

KA
kajbum
08:59 15.01.2021.

Ko li ce dobit Jovo Stevo ili Rade

ČS
Čuvaj se senjske ruke
20:01 15.01.2021.

Rade će pobjediti Jovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije