Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!'

Tko spravlja blagdanske delicije u domovima Špičeka, Pažanina i Klemenčić? Iznenadili biste se!

19.12.2020.
u 20:30

A kako se bliži Božić, članovi žirija otkrili su kako obilježavaju taj dan i što se nalazi na njihovom stolu za blagdane

Željka Klemenčić, Tomislav Špiček i Ivan Pažanin odlično se slažu kao kolege na setu RTL-ova kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' koji ističe veselje, obitelj, zajedništvo i božićni duh, ali i blagdanske delicije. A kako se bliži Božić, članovi žirija otkrili su kako obilježavaju taj dan i što se nalazi na njihovom stolu za blagdane. "Božić je kod nas jednostavan, okupimo se i podružimo. Ne pretjerujemo ni s hranom ni s poklonima jer to ne volim. Od djetinjstva mi je Badnjak draži od Božića - bor, lampice, pripreme, uzbuđenje. Za Badnjak obično moj muž kuha bakalar, ja završavam kolače i pripreme za Božić. Dođe mi brat sa ženom i djetetom, mužev brat živi u stanu ispod našeg, to je naša komuna. Sad kad su djeca tu sve je još veselije", otkriva Željka Klemenčić te ističe kako će ovih blagdana proslava biti u najužem krugu obitelji.  I chefu Tomislavu Špičeku je obitelj na prvom mjestu tih dana, a za kuhanje je glavna zadužena njegova majka.

"Božić za mene najviše znači obitelj, to je vrijeme kad se svi okupimo, a s obzirom na situaciju ove godine, opet ćemo ga proslaviti u krugu obitelji, ali sve kako bude dopuštala situacija i zdravlje u tom trenutku i nadam se da neće biti nikakvih problema. Na Badnjak imamo običaj kititi bor, taj dan je post, jedemo posnu hranu, navečer idemo na misu ponoćku i onda odlazimo doma dočekati Božić. Kad se s ponoćke vratimo kući onda jedemo rebarca iz paca, jer kako na Badnjak postimo i ne jedemo meso, onda jedemo kad se vratimo s mise. Rebarca nam tri tjedna prije toga stoje u pacu i onda ih jedemo s pire krumpirom i kiselim zeljem, to obično moja mama pripremi jer je ona glavna kuharica u te blagdanske dane. Na Božić obično jedemo dizane kolače, goveđu juhu i puricu s mlincima koja je uvijek kraljica božićnog ručka", kaže Špiček. "U mom domu Božić je u intimnoj, obiteljskoj atmosferi i mislim da jednostavno mora biti takav. Kod nas je tako godinama. Na Badnjak se uvijek jede bakalar, juha od bakalara, bakalar na crveno, a tko ne voli bakalar, može se napraviti hobotnica. Navečer se rade fritule i kroštule, a za Božić obično neko pečenje", otkriva Ivan Pažanin koji jedva čeka pripremati tradicionalne blagdanske specijalitete, a za kraj ima jednu lijepu poruku za sve.

"Ovog Božića bih svima poželio samo zdravlja i sreće i da se sve ovo u čemu smo zapeli nekako riješi. I zato svima sretan Božić i sretna nova godina!"


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije