Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bogat i samozatajan

Tko je Mihajlo Perenčević? Otac Tedeschijeve odabranice jedan je od najimućnijih Hrvata

21.03.2019.
u 22:01

Otac Nike Perenčević tajanstveni je hrvatski tajkun Mihajlo Perenčević koji je svoj biznis razgranao od Rusije preko Londona, pa sve do Los Angelesa

Vikend koji je pred nama s nestrpljenjem očekuju dvije imućne hrvatske obitelji –Tedeschi i Perenčević. Sin predsjednika Uprave i većinskog vlasnika Atlantic grupe Emil Tedeschi uplovit će u bračnu luku s jednom od najbogatijih Hrvatica Nikom Perenčević. I dok je obitelj Tedeschi javnosti itekako dobro poznata, Perenčevići su unatoč milijunima na bankovnom računu poprilično samozatajni. 

Otac Nike Perenčević tajanstveni je hrvatski tajkun Mihajlo Perenčević koji je svoj biznis razgranao od Rusije preko Londona, pa sve do Los Angelesa. O ovom 71-godišnjem biznismenu u medijima se informacije pojavljuju na kapaljku, a rijetki su uopće i čuli za jednog od najbogatijih Hrvata. 

Zna se da je bio pomoćnik ministra unutarnjih poslova Vilima Mulca iz Gregurićeve vlade, ali nije ostao u politici već se prebacio na poslove s naftom koji su mu donijeli milijune; najprije je otišao u Libiju, a zatim u Rusiju. Prijateljuje s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a Medvedev ga je nagradio Ordenom prijateljstva. Dvadesetak godina proveo je u Rusiji postavši ondje iznimno krupan poduzetnik. Odgovoran je za dolazak njihova kapitala na otok Lošinj. S ruskom braćom Aleksejem i Dmitrijem Ananijev preuzeo je lošinjski turistički div Jadranku, u sklopu koje je i luksuzni hotel Bellevue u kojem će sudbonosno ''da'' izreći 23-godišnji Emil Tedeschi i 17 godina starija Nika Perenčević. 

Foto: PR, Sanjin Strukic/PIXSELL
 U Malom Lošinju Perenčević ima golemu vilu i zemljište, a jedan od poslovnih ciljeva jest i izgradnja golf-terena u suradnji s Jadrankom koja bi Lošinj, otok na kojem je Perenčević ljetovao kao dječak, pretvorila elitnu golf-destinaciju. 

Osim u turističke objekte, Mihajlo ulaže i u nekretnine u Zagrebu. Svaki član njegove obitelji ima luksuznu vilu u elitnom dijelu grada. 
Perenčević je razgranao vlastiti biznis preko Londona do Los Angelesa, no za razliku od njega koji naginje jednostavnosti, suprugu Sonju Perenčević više privlači glamur Beverly Hillsa, gdje posjeduje razne objekte, među ostalim, kultni restoran Dan Tana’s smješten u zapadnom Hollywoodu za koji je suprug navodno iskeširao šest milijuna dolara. 

Ondje redovito dolaze Clint Eastwood, Kim Kardashian, Larry King, Benicio del Toro, Quentin Tarantino, George Clooney, a Paris Hilton tamo je proslavila rođendan. Gospođa Perenčević s kćeri Nikom na Beverly Hillsu otvorila je još jedan restoran s mediteranskom kuhinjom. Unatoč silnom bogatstvu, za Perenčevića kažu da je vrlo jednostavan čovjek koji svoje bogatstvo ni po čemu ne ističe.

Skroman je i jednostavan i što se tiče odijevanja pa umjesto u markiranoj odjeći može ga se vidjeti u prilično casual varijantama. Upravo zahvaljujući samozatajnosti uspio je postati bogat i ostati anoniman, barem donekle, jer udajom kćeri Nike za člana dinastije Tedeschi i Perenčević je postao zanimljiviji javnosti. 

Pogledajte i koji su razvodi poznatih šokirali javnost 2018. godine. 


 

 

Komentara 36

JV
Josip_V
11:48 22.03.2019.

Koje mu je bilo kodno ime kod Perkovica?

DU
Deleted user
11:31 22.03.2019.

Ljubav na prvi pogled definitivno.

SX
sudbina x
12:21 22.03.2019.

Jedino im je Todorić smetao pa su ga maknuli kao i Peveca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije