Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrivena tajna

Titova smrt promijenila je kraj kultnog "Ko to tamo peva", evo i kako

Foto: Youtube Screenshot
1/6
30.05.2017.
u 12:20

Scenarist Dušan Kovačević u emisiji Ivana Ivanovića ispričao je kako su se u završnoj sceni trebale naći i brojne životinje, ali zbog Titove smrti cirkus sa životinjama iz Italije nije mogao ući u zemlju...

Dramski pisac, književnik i scenarist Dušan Kovačević gostovao je u emisiji "Večer s Ivanom Ivanovićem", a povod gostovanju bila je obljetnica 45 godina od predstave i 35 godina od kultnog filma "Maratonci trče počasni krug", čiji je scenarij upravo njegova zasluga. 

– Katkada mi se čini, kao i većini nas koji smo prešli u najljepše godine, kao da je to bilo jučer, a katkada kao da je bilo u srednjem vijeku. Ovisi kako sam raspoložen. Tih 45  godina prošlo je u jednom zajedničkom vremenu koje se ubrzavalo i čovjek, kad je mlad,
ima dojam da je mladost vječna. Imate osjećaj da je pred vama beskrajno mnogo vremena i da je to što radite nešto što će vječno trajati. Sada shvaćam da je ta iracionalna energija bila dragocjena – kaže Kovačević koji je "Maratonce" napisao kad je imao 22 godine.
Prisjetio se niza zgoda vezanih za snimanje kultnih filmova jugoslavenske kinematografije, a ispričao je i jedan detalj vezan za kultni film "Ko to tamo peva". Naime, kraj filma trebao je izgledati sasvim drukčije, ali Titova smrt promijenila je taj kraj.

– Titova smrt spriječila nas je da završimo "Ko to tamo peva" onako kako smo zamislili. U scenariju je bila scena u kojoj dvojica dječaka koji pjevaju iziđu iz autobusa. Tada su se trebale pojaviti u sceni životinje i sve je trebalo nalikovati na apokalipsu. Direktor filma bio je u dogovoru s vlasnikom cirkusa u Italiji i taj cirkus s dresiranim životinjama trebao je doći u Beograd. Međutim, umro je Josip Broz Tito i strancima je zabranjen ulazak, ma ni ptica nije smjela prijeći granicu, a mi moramo završiti film. Kako nema životinja, filma završava tako kako završava – ispričao je Kovačević. 

 

Komentara 15

Avatar markoii123
markoii123
14:13 30.05.2017.

Legende našeg filma.

SS
S.Savić
13:56 30.05.2017.

Dnevna doza od Jugo nostalgičara. Sit sam ovakve gluposti.

PA
papilon100
12:45 30.05.2017.

Govori se o jugoslaveskom filmu sa srpskim glumcima sto nespada pod hrvatsku kulturu.Zasto se o tome pise u hrvatskom haha VL,zar nema u nas kultura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije