Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Shooting Stars

Tihana Lazović na Berlinaleu izabrana među 10 najboljih mladih glumaca Europe

05.10.2014., Vrlika - Snimanje filma Zvizdan, Dalibora Matanica na Peruci. Glumica Tihana Lazovic i redatelj Dalibor Matanic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
15.02.2016.
u 08:35

Zadranka je treća Hrvatica kojoj je uspjelo ući u ovaj prestižni program. Prije nje 2010. godine izabrana je Zrinka Cvitešić, a 2011. Marija Škaričić

Hrvatska glumica Tihana Lazović uvrštena je među deset najboljih mladih europskih glumaca i glumica u sklopu programa European Shooting Stars 2016., koji svake godine za vrijeme Berlinalea predstavlja nove glumačke nade europske kinematografije, priopćili su iz HAVC-a.

– Igrajući tri lika u tri različite priče o sukobu na Balkanu, Tihana svojom sirovom i snažnom prisutnošću prenosi sav raspon emocija ljubavi i mržnje. Prepoznali smo instinktivnu glumicu višestrukog talenta čija izvedba utjelovljuje glavne vrijednosti filma – ljubav prema životu i čovječnosti – objasnio je žiri svoju odluku da Tihanu Lazović uključi u ovaj prestižni program. Tri spomenute uloge koje je talentirana 26-godišnja Zadranka odigrala one su iz nagrađivanog filma Dalibora Matanića “Zvizdan”.

Tihana je treća hrvatska glumica koja je dobila sjajnu priliku biti dijelom ovog programa, prije nje 2011. u program je uvrštena Marija Škaričić, a 2010. Zrinka Cvitešić. I jednoj i drugoj ovaj program donio je priliku za probijanje na europsko, ali i svjetsko tržište. Mlada Tihana Lazović već je dio još jednog uspješnog projekta – filma Zrinke Ogreste “S one strane” koji je uvršten u službeni program ovogodišnjeg Berlinalea. Također, od jeseni ćemo je gledati u TV seriji Dalibora Matanića “Novine” u jednoj od glavnih uloga. 

>>Hrvatski filmaši na Berlinskom filmskom festivalu

>>George Clooney razgovarat će s Angelom Merkel o izbjegličkoj krizi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije