Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija

Thompson o zabrani: Može se iščitati da je u ovo uključena politika

Marko Perković Thompson
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/6
18.05.2017.
u 09:02

Pjevač je dobio zabranu nastupa u Mariboru. U Dnevniku Nove TV rekao je kako očekuje da ga država zaštiti kao hrvatskog građanina

Marko Perković Thompson dao je intervju u Dnevniku Nove TV, a povod razgovora bila je zabrana njegova koncerta u Mariboru. Naime, policija je tamošnjim vlastima preporučila da se koncert zabrani zbog povećanog rizika.

Pjevač u intervju ističe kako su organizatori sve potrebne dozvole za koncert dobili još prije dva i pol mjeseca i dodao je da mu djeluje nevjerojatno i nekorektno što je policija jučer odjednom promijenila mišljenje i zabranila koncert.

Neki mediji u Sloveniji pisali su kako je Thompson pjevač koji "širi mržnju" te "rehabilitira NDH" ili ustaški pokret i da se njegovi koncerti moraju zabraniti. Na pitanje novinara je li razočaran ovakvim razvojem događaja i smatra li da je u sve uključena i politika, kaže:

– Jesam, razočaran sam jer te etikete koje nam prišivaju nisu točne. Može se iščitati da je politika sigurno uključena i to vjerojatno viša slovenska politika. Mi smo u kontaktu s hrvatskim Ministarstvom vanjskih poslova i tražili smo da nas se zaštiti kao hrvatske građane koji žele raditi u Sloveniji. Dobili smo neke odgovore da će učiniti sve da do toga više ne dođe. Mislim da je ovo previše. Vi znate kao i ja da sam imao dosta problema kad se radi o mojim nastupima. Pritisci su tada bili drukčiji, ovo je prešlo svaku mjeru.

Osvrnuo se i na izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je jučer rekao da će tražiti od hrvatske veleposlanice u Sloveniji da istraži o čemu je riječ u ovom slučaju. Thompson je izjavio kako od naših političara očekuje da ga zaštite kao hrvatskog građanina koji želi nastupati u europskim državama.

– Volio bih da hrvatski političari objasne prihvaćaju li tezu da smo mi nacisti, fašisti i da širimo mržnju. Neka se hrvatskoj javnosti obrate i objasne je li to točno – poručio je Thompson.

 

Komentara 53

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
09:17 18.05.2017.

Utajivač poreza koji u slobodno vrijeme veliča fašizam bi htio zaštitu države? Strava...

Avatar slaven0
slaven0
09:09 18.05.2017.

ne stiti drzava ni nas koji placamo porez, a kamo li tebe... ZDS, jel...

Avatar debela koli
debela koli
09:12 18.05.2017.

Baš mi je žao. Idem na zahod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije