Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova sezona kultne auto emisije

The Grand Tour sezona 4 – Clarksona, Hammonda i Mayja maknuli iz automobila

14.12.2019.
u 09:32

Novi koncept emisije valjda osmišljen da trojac izdrži test vremena i privuče mlađu publiku čista je katastrofa. Barem što se prve epizode tiče

Najavili su da neće više biti šatora, odnosno dijelova iz studija. Nego će snimati samo specijale. OK, dobro. I specijali su bili jako zanimljivi, sjećam se još onoga iz Top Geara po američkom Jugu. I dalje će to biti auti, pa sve u redu. A možda specijal bude ispresijecan onim klasičnim rubrikama po stazi, kraćim testovima i tako to. Osim što – nije. Kultni je trojac, nadamo se da je po zamisli Amazonovih producenata, uspio napraviti nemoguće – snimiti emisiju o automobilima bez automobila. Točno tako, tko je pogledao prvu epizodu koja je stigla jučer, vidio je kako sat i pol vremena The Grand Toura ni u jednom trenutku nema kadar kotača, odnosno automobila koji vozi netko od njih trojice. Umjesto toga, oni voze nekakve brodice po Kambodži i Vijetnamu, po delti Mekonga, dakle, nastojeći uz to bivati duhovitima. Krajnje bezuspješno, jer njih su trojica izrasli na automobilima, lišiti ih kotača znači riješiti ih i njihova duha. K tome, delta Mekonga, odnosno cijeli taj dio Azije ima prekrasnih dijelova, poput zaljeva Ha Long, recimo. Ma kakvi, idemo radije po mulju velike rijeke, bez neke jasne priče o tome zašto smo uopće tamo. I pri tome još pričajmo ratne pričice iz američke 'herojske' povijesti u tom dijelu svijeta. A njih trojica su, podsjetimo, Britanci. Sve zajedno je neviđeno dosadno, bezlično i neduhovito. Bez zvuka motora to naprosto nema veze s ničim, a kamoli s nekadašnjim Top Gearom. Amazon nije nikada dao, barem koliko ovaj autor zna, brojke korisnika koje je dobio s The Grand Tourom kao niti koliko je korisnika pogledalo barem neku epizodu serije. Prema ovome, sasvim se čini kako te brojke i nisu sasvim sjajne, jer ovakav zaokret je naprosto prevelik da bi bio slučajan. Nešto govori i to da Clarkson vodi kviz Tko želi biti milijunaš na ITV-u. Nije sasvim jasno niti kako je Jeremy Clarkson na ovo pristao, nije da čovjeku nedostaje novca, pa da je zbog toga, a nije baš niti toliko blesav da ne zna kako van kabine automobila on zapravo vrijedi jako malo. Odnosno, nimalo jer opus mu se u posljednje vrijeme sveo na vrijeđanje Grete Thunberg iako je u međuvremenu gotovo za 180 stupnjeva promijenio mišljenje o klimatskim promjenama, pa sada priznaje da se, eto, nešto ipak događa. Svesrdno se nadamo da će sljedeće epizode imati neki automobil, a ne nekakvo planinarenje ili nešto slično na što The Grand Tour asocira daleko prije nego što podsjeća na automobile.

Komentara 3

Avatar izvidnik1
izvidnik1
11:41 18.12.2019.

"The grand tour" ne znači da se radi o automobilima nego o putovanju bez obzira kojim prijevoznim sredstvom. Emisija je odlična išto god ovaj trojac napravi, pretvori u zlato. Zato ih valjda toliko plaćaju.

MI
m.ivanisevic2
19:35 15.12.2019.

Malo brodovima po Mekongu. Gledao, odličan specijal.

PE
Petrolhead
18:36 15.12.2019.

Zorane točno se vidi da nemaš pojma o emisiji i da si ovaj članak napisao samo radi konflikta Clarksona i Grete jer je to sada vama novinarima udarna tema. Inače za sve ljude koji vole emisiju epizoda je vrhunska i duhovita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije