Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlazi iz sjene

Tesla je napokon glavni junak filma, a glumi ga Ethan Hawke

Foto: PA/Pixsell
1/3
15.02.2018.
u 11:32

Film s Ethanom Hawkeom bit će ponuđen kupcima već ovog tjedna na European Film Marketu u Berlinu, a snimanje počinje u proljeće

Ethan Hawke najizgledniji je kandidat za ulogu Nikole Tesle zapravo u prvom biografskom filmu o najvećem izumitelju s ovih prostora.

U filmu koji bi se jednostavno zvao “Tesla” Ethan Hawke bi ponovno radio s redateljem Michaelom Almereydom, s kojim je surađivao na filmovima “Hamlet” i “Cymbeline”. Almereyda na scenariju radi od 2015. držeći Teslu nekom vrstom osobne opsesije koju svakako želi pretočiti na film. Kako se doznaje iz najnovijih napisa o filmu, riječ bi bila o klasičnoj filmskoj biografiji s naglaskom na izum elektromotora na izmjeničnu struju te o rivalstvu s Thomasom Alvom Edisonom. Kažemo “zapravo” jer to svakako neće biti prvi put da se Tesla pojavljuje u hollywoodskim scenarijima.

Glumio je Teslu i sam David Bowie 2006. godine u “Prestižu” Christophera Nolana ostvarivši iznimno upečatljivu ulogu. Druga malo konkretnija hollywoodska ekranizacija lika Nikole Tesle još čeka da je pogledamo. Nažalost, “The Current War” u kojem Teslu glumi Nicholas Hoult dolazi iz produkcijske kuće Harveyja Weinsteina te je odgođen nakon skandala koji i danas trese Hollywood.

Rivalstvo vezano za izmjeničnu i istosmjernu struju, čini se, prikazano je realno, glavni su takmaci Edison i George Westinghouse, dok je Tesla zamašnjak koji će svijet odvesti prema korištenju izmjenične struje. Film s Ethanom Hawkeom bit će ponuđen kupcima već ovog tjedna na European Film Marketu u Berlinu, a produkcija će početi ovog proljeća.

Što se tiče ostalih produkcija, teško je ne spomenuti srbijanskog glumca Petra Božovića u “Tajnama Nikole Tesle” te njegova nećaka Savu Kosanovića koji je baštinio Teslinu imovinu u TV seriji “Nikola Tesla”. Glumio ga je i Rade Šerbedžija u istoimenoj seriji koju smo gledali krajem 1970-ih.

Komentara 9

PE
peugeot
12:05 15.02.2018.

E, kad bi Srbija i Hrvatska u svakom svom trenutku mislile na Nikolu Teslu ne bi nam svojim glupim ispadima i medjusobnim provokacijama svakodnevno zagorcavale zivot, nego bi se fino uzele za ruke pritom pazeci da svojim ponasanjem ne brukajuu tog svjetskog diva Teslu i misleci na buducnost svoje djece.

PE
peugeot
18:37 15.02.2018.

@bserver : bitno je da ti vodis racuna gdje je rodjen, a sto su mu iz velike ljubavi rodnu kucu srusili...

BS
@bserver
12:44 15.02.2018.

Nadamo se da će ministarstvo kulture bar minimalno participirati u filmu da ne bi dobili Teslu koji je rođen u Kragujevcu ili Nišu!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije