Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiže u kina

Terminator - Pravi ratnici uvijek ustaju kad ih život baci na pod. Rekao sam da ću se vratiti

Arnold Schwarzenegger in TERMINATOR GENISYS
Foto: Promo
1/6
01.07.2015.
u 21:00

i
Šest mjeseci pripremao se A. Schwarzenegger za ulogu znojeći se u teretani

I'll be back! (Vratit ću se) Ova čuvena rečenica koju je Arnold Schwarzenegger izgovorio 1984. godine u prvom nastavku Terminatora, a koja je u međuvremenu postala njegov zaštitni znak, vjerojatno je najiščekivanija filmska rečenica ove godine. Jer, Arnie se vraća kao T-800, a ponovno će čuvati mladu Sarah Connor. Zvuči nemoguće? U filmskom svijetu danas ništa nije nemoguće pa su u nedostatku novih ideja producenti počeli posezati za provjerenim junacima s kojima rade tzv. reboot.

Alternativna prošlost

Nakon Supermana, Spidermana, Ratova zvijezda, Zvjezdanih staza i Jurskog parka na red je došao i Terminator. Peti nastavak pod nazivom Terminator: Genisys od sutra je u kinima, a ljubitelji franšize mogli bi naći sličnosti s drugim poznatim serijalom – Povratkom u budućnost budući da se pojavljuje motiv alternativne prošlosti. Naime, u novom Terminatoru redatelja Alana Taylora John Connor, baš kao i u originalu, šalje Kylea Reesea u 1984. godinu kako bi spasio majku od napada Terminatora T-800. No Reese po dolasku dozna kako je originalna vremenska linija promijenjena jer Sarah već čuva reprogramirani Terminator T-800, a tu je i zloglasni T-1000 iz drugog nastavka. Tako će se u Genisysu ponavljati neke dobro poznate scene iz prijašnjih nastavaka, a tako je najbolje i objašnjen stari izgled Terminatora. Naime, obnovljeni T-800 u sebi ima i ljudske stanice pa zato stari kao i čovjek i ima sijedu kosu. Danas 67-godišnji Schwarzenegger tako je bez problema mogao ponovno odigrati ulogu koja ga je proslavila. – Ova mi je uloga kao vožnja bicikla. Kad jednom naučite, ne možete zaboraviti – rekao je Arnold. Za film se pripremao šest mjeseci tijekom kojih je svakodnevno tri sata vježbao. Ujutro je trčao, poslijepodne dizao utege i u glavi cijelo vrijeme vrtio filozofiju filma.

Životna filozofija

– Sviđa mi se rečenica "Vratit ću se". To je predivna životna filozofija. Život se ne vrti samo oko uspjeha, ponekad te sravni sa zemljom. Ali uvijek se možeš oporaviti, bez obzira na sve, baš kao terminator. Zato čovjek nije gubitnik ako ga život porazi, već ako se ne digne kad ga zgaze – mudro zbori Arnie. Linda Hamilton pak nije dobila priliku da se vrati u ulogu Sarah Connor pa je u Genisysu igra mlada engleska glumica Emilia Clarke, najpoznatija po ulozi Daenerys Targaryen iz Igre prijestolja. Kylea Reesea pak glumi Jai Courtney.

Producenti najavljuju neviđene scene borbi, ali i terminatore koji bi u pop-kulturi mogli ostaviti veći trag od tekućeg terminatora... Iako su kritičari suzdržani, riječ je o jednom od onih filmova kojima ne treba velika reklama. Zbog toga su već dogovorena i druga dva nastavka za 2017. i 2018. godinu. Što kaže Arnie na to? Vratit ću se!

>>Najnoviji film vraća priču na početak, vratio se i Arnold, a Lindu Hamilton zamijenili su mlađom

>>Ovo su najbolji filmski citati svih vremena!

Komentara 1

KU
Kurciban
23:47 01.07.2015.

Kad se već znojio u teretani mogao bi nakon Terminatora snimiti i Conana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije