Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANŠIZA NA PRODAJU

"Terminator" ide na bubanj!

Schwarzenegger
Screenshot
02.11.2009.
u 13:59

Halcyon Entertainment u studenome nudi na dražbi prava na jedan od najpopularnijih serijala svih vremena. Mnogi studiji su zainteresirani, a pitanje je koliko uopće vrijede prava na priču o robotima-ubojicama iz budućnosti?

Terminatora možete terminirati koliko god puta hoćete, ali sve se svodi na onu slavnu rečenicu robota-ubojice: "I'll be bak!" Vratit će se, u ovom ili onom obliku, a ipak ima previše obožavatelja da ne bi bio vrijedan velikog novca. Koliko velikog? To je teško reći, ali intelektualno vlasništvo je velika stvar, čak i kad se odnosi ne samo na prethodne nastavke već samo pravo na snimanje novih. Čak i poluzaboravljeni serijali poput "Ninja kornjača" dobro idu - nedavno su Leonardo, Raffaello, Michelangelo i Donatello prodani za lijepih 60 milijuna dolara.

Doduše, ono što je donijelo najveću vrijednost "Terminatoru" nije uključeno u ponudu, a to su James Cameron, Arnold Schwarzenegger i Linda Hamilton (može se dodati i Edward Furlong), već samo gola franšiza tj. pravo na snimanje novih nastavaka, kojem je vrijednost sigurno malo niža nakon što je "Terminator Salvation", četvrti film u serijalu, stajao dvjestotinjak milijuna dolara, a zaradio samo 125. (nema Jamesa Camerona + nema Arnolda = nema gledanosti), a i serija "Kronike Sarah Connor" "terminirana" je nakon samo dvije, i to nepotpune, sezone.

No, "Terminator" je još uvijek moćna franšiza i ako dođe do pravog autora i pravih producenata (onih koji će platiti i nebo i zemlju uskoro bivšem guverneru Kalifornije da opet odjene kožnjak i tamne naočale modela T-800), mogla bi donijeti još mnogo hit-filmova i mnogo, mnogo novca, tako da na dražbi ponuđača neće nedostajati. Među zainteresiranima prednjači Sony Pictures, koji je držao svjetsku distribuciju "Terminatora 4" (u SAD-u ga je distribuirao Warner), ali među zainteresiranima su i druge što velike što male medijske kuće: Summit Entertainment (koji drže "Sumrak"), Platinum Equity i Media Rights Capital. Tko će se dočepati nekad uspješnog serijala i reći mu "pođi sa mnom ako hoćeš živjeti", i hoće li sljedeći film biti za cijeli serijal "hasta la vista, baby" ili "I'm bak", vidjet ćemo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije