Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet francuskog predsjednika

Tereza Kesovija zapjevala Macronu: Bio je oduševljen, a zvao me i na večeru u Pariz

Uzvanici odlaze iz hotela Esplanade nakon ručka s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/12
25.11.2021.
u 17:10

Njezina ljubav prema toj zemlji traje još od 1965. godine, a u Francuskoj je godinama živjela i ostvarila zavidnu karijeru te je čak četiri puta napunila parišku Olimpiju.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron sinoć je stigao u Zagreb gdje boravi samo do danas, što je prvi bilateralni posjet francuskog predsjednika od hrvatske neovisnosti. Na repertoaru planiranom za njegov posjet danas se našao i radni ručak u zagrebačkoj Esplanadi gdje su se okupili stotinjak uzvanika, među njima i javne osobe koje povezuju Hrvatsku i Francusku. Jedna od njih je i bila naša velika umjetnica poznata po njezinoj velikoj ljubavi prema Francuskoj državi, jeziku i šansoni - Tereza Kesovija (83).

Tereza je dobila priliku i zapjevati francuskom predsjedniku i našem premijeru, a Plenković joj je čak u jednom trenutku predložio i da uzme mikrofon, no njoj je bilo dovoljno pjevati za njih dvojicu, koji su se oduševili. 

- Ma kakav mikrofon, pa pjevala sam Plenkoviću i Macronu, oni su čuli - dodala je Tereza. Pjevama im je pjesmu 'La Chanson De Lara'.

- Prvo sam mu na francuskom zaželjela dobrodošlicu, a onda sam mu rekla da mu želim još jedan mandat jer mislim da je to za dobrobit naše dvije zemlje - rekla je Tereza. Potom nam je otkrila i što je francuski predsjednik rekao njoj. 

- Pa rekao mi je da mu se javim ako dođem u Pariz i da odemo na večeru.

Njezina ljubav prema toj zemlji traje još od 1965. godine, a u Francuskoj je godinama živjela i ostvarila zavidnu karijeru te je čak četiri puta napunila parišku Olimpiju. Ove godine u lipnju veleposlanik Francuske u Hrvatskoj, inače njezin veliki prijatelj, uručio joj je odličje Časnika reda umjetnosti i književnosti za rad na povezivanju Hrvatske i Francuske. Osim odličja Časnika reda umjetnosti i književnosti, 1999. godine dobila je i odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti.

Inače, Macron je u Hrvatskoj stigao na poziv predsjednika Vlade, u četvrtak ujutro na Pantovčaku ga je primio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, a kasnije se s premijerom Andrejem Plenkovićem uputio kod Spomenika domovini gdje je Macron položio vijenac za žrtve stradale u Domovinskom ratu. Poslije se u Banskim dvorima upisao u zlatnu knjigu, a nakon toga je uslijedio bilateralni sastanak delegacija, ali i potpisivanje dva dokumenta. 

Velika umjetnica za Večernji list jučer je rekla kako joj je velika čast sudjelovati na ručku s francuskim predsjednikom za kojeg je, kaže, sigurna da će osvojiti i drugi mandat jer je on "energičan čovjek kojeg mnogo ljudi voli". 

- Na radnom ručku imam priliku sudjelovati zahvaljujući mom prijatelju i veleposlaniku Francuske u Hrvatskoj, Gaëlu Françoisu Veyssièreu, koji mi je uručio odličje Časnika reda umjetnosti i književnosti za rad na povezivanju Hrvatske i Francuske - kazala nam je Kesovija i dodala da se iznimno radovala što će moći vidjeti svog prijatelja koji joj je omogućio upoznavanje s Macronom. 

VIDEO>>Denis Latin oduševio pratitelje fotografijom iz 1992. godine

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije