Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
francuski predsjednik u zagrebu

Tereza Kesovija sutra se sastaje s Macronom: 'Pripremila sam par rečenica koje mu namjeravam reći'

Foto: Boris Scitar/PIXSELL/Vecernji list
1/10
24.11.2021.
u 20:10

Inače, njezina ljubav prema Francuskoj, jeziku i šansoni traje još od 1965. godine, a u Francuskoj je godinama živjela i ostvarila zavidnu karijeru te je čak četiri puta napunila parišku Olimpiju.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron večeras stiže u Zagreb gdje boravi dva dana, odnosno do sutra, a to je ujedno i prvi bilateralni posjet francuskog predsjednika od hrvatske neovisnosti. Macron u Hrvatsku stiže na poziv predsjednika Vlade, a sutra, nakon Pantovčaka gdje će ga primiti predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković dočekat će ga kod Spomenika domovini gdje će Macron položiti vijenac za žrtve stradale u Domovinskom ratu. Poslije su na redu Banski dvori gdje će se upisati u zlatnu knjigu, a nakon toga će uslijediti bilateralni sastanak delegacija, ali i potpisivanje dva dokumenta. 

No, nakon toga francuski predsjednik uputit će se u zagrebačku Esplanadu na radni ručak gdje će se okupiti čak stotinjak uzvanika, među njima i javne osobe koje povezuju Hrvatsku i Francusku. Naravno, jedna od njih je svakako i naša ugledna glazbenica Tereza Kesovija (83). Velika umjetnica za Večernji list je rekla kako joj je velika čast sudjelovati na ručku s francuskim predsjednikom za kojeg je, kaže, sigurna da će osvojiti i drugi mandat jer je on "energičan čovjek kojeg mnogo ljudi voli". 

- Na radnom ručku imam priliku sudjelovati zahvaljujući mom prijatelju i veleposlaniku Francuske u Hrvatskoj, Gaëlu Françoisu Veyssièreu, koji mi je uručio odličje Časnika reda umjetnosti i književnosti za rad na povezivanju Hrvatske i Francuske - kazala nam je Kesovija i dodala da se raduje što će moći vidjeti svog prijatelja koji joj je omogućio upoznavanje s Macronom. Kako kaže, već je pripremila nekoliko rečenica koje mu namjerava reći sutra. 

Inače, njezina ljubav prema Francuskoj, jeziku i šansoni traje još od 1965. godine, a u Francuskoj je godinama živjela i ostvarila zavidnu karijeru te je čak četiri puta napunila parišku Olimpiju. Osim odličja Časnika reda umjetnosti i književnosti, 1999. godine dobila je i odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti.

VIDEO>>Nakon voditeljskog gafa u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" HRT se ispričao gledateljima

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije