Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tata kvizova

Tarik Filipović se oprostio od Goluže: Njegovi pozivi su bile najveća potvrda da radiš sjajne stvari

Snimanje kviza 'Tko želi biti Mlilijunaš'
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/7
01.12.2020.
u 10:40

Voditelj kviza "Tko želi biti milijunaš?" oprostio se od tvorca legendarne Kviskoteke.

Od tvorca legendarne Kviskoteke oprostio se i glumac i voditelj kviza "Tko želi biti milijunaš?" Tarik Filipović koji je napisao:

- O ovoj 2020. će se pisati i nakon puno godina... Društvene mreže su postale mjesto posljednjih pozdrava, oproštaja od dragih, od velikih... On je bio i velik i drag... Tata kvizova. Kviskoteka koja je obilježila generacije. Njegovi pozivi i pohvale su bile najveća potvrda da radiš sjajne stvari. Rođen je 1.1. jedne godine, na početku, a sad kraj... Ali kraj nije kraj, zbogom dragi Lazo.

Prije tri godine Lazo Goluža nam je otkrio i kako su on i supruga Maja Jurković primjetili Tarika i kako je odmah znao da ga mora uključiti u neki televizijski projekt.

- A Tarik Filipović nije slučajno došao na televiziju. Moja supruga Maja Jurković i ja bili smo redovito pozivani na godišnju dodjelu nagrada hrvatskog glumišta. Imali smo iz lože dobar pogled na pozornicu, a scenarij te priredbe i njezini voditelji bili su, mislim, tri godine zaredom maestralni Rene Bitorajac i Tarik Filipović. Rekao sam tad Maji: budem li još išta radio na televiziji, i onaj dečko s naočalama mora biti dio toga… I dogodilo se da nas je Marija Nemčić pozvala i zamolila da se pozabavimo Milijunašem. Maja i ja otišli smo u Köln jer se tamo radila najbolja produkcija Milijunaša, bolja i od engleskog originala. Pripremali smo se pola godine: napravio sam oko 500 pitanja kao putokaze suradnicima, okupili smo tim i odlučili napraviti audiciju za voditelja, na koju smo pozvali i Tarika Filipovića. Ostalo je povijest. Bio je to jedan od najuspješnijih poteza HTV-a - rekao nam je tada Lazo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije