Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO PREMIJERA MONODRAME 'ĆIRO'

Tarik Filipović: Ćiro je jedan od rijetkih koji je uspio, a nije lopov

Tarik i Ćiro
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/2
04.03.2017.
u 18:16

Predstava je dobila i osobni blagoslov trenera svih trenera, koji kaže da još ništa nije vidio, ali da nestrpljivo čeka premijeru

Nakon što je popularni glumac Tarik Filipović godinama oponašao Ćiru Blaževića, napokon je osmislio monodramu o Ćirinu životu. Tarikovo dugogodišnje prijateljstvo s duhovitim, osebujnim i neponovljivim nogometnim trenerom svih trenera bilo je inspiracija za novi projekt koji je producirao njegov prijatelj Tomislav Kašljević. Osim glumački i redateljski, Tarik predstavu potpisuje i scenografski, a s Ćirom Blaževićem sudjelovao je u odabiru glazbe.

Učio i za svećenika

– Nogomet, kao nijedan drugi sport, izaziva buru reakcija, o njemu se polemizira, obožava ga se i napada. Stadioni, navijanja, reprezentacije, prvenstva, sve to toliko obilježava svakodnevicu da se ti važni datumi gotovo mogu upisati u kalendar kao državni praznici – piše u najavi. Osim nogometa, u središtu pozornosti je Ćiro uz kojeg se veže više asocijacija i anegdota nego uz bilo koju drugu urbanu legendu. U monodrami ćemo zasigurno čuti Ćirine slavne rečenice, kao i njegovu poznatu izreku “sine moj” koja mu je dala neizbrisiv osobni pečat.

– Naglasak je na Ćiri i njegovoj karizmi. Kako kaže moj prijatelj, legendarni kapetan vatrenih Zvonimir Boban, Ćiro je jedan od rijetkih koji je uspio, a nije lopov. Njegova biografija je filmska: prije nogometa učio je za svećenika, bio je prvak u skijaškom trčanju, radio je kao čistač i metalostrugar, vozio kamion, proizvodio satove – objasnio je Tarik za medije. S obzirom na dugogodišnje prijateljstvo, Ćiro je dao osobni blagoslov projektu.

– Nisam ni za kakvu knjigu, film, čak ni za monodramu, ali nisam se mogao suprotstaviti Tariku – rekao je Ćiro. O monodrami Ćiro zna jako malo jer je nije još pogledao, iako to nestrpljivo čeka.

– Nisam još ništa vidio niti me Tarik puno pitao. On se informirao o nekim detaljima iz mog života, druge je znao i napravio je monodramu – objasnio je.

Obojica smo Bosanci

– Snaha kaže da se nije mogla koncentrirati jer je plakala cijelo vrijeme. Tko poznaje moj život, ne može suspregnuti suze. Nisam ih htio previše ispitivati jer želim to vidjeti svojim očima. Znam jedino da nemam pravo sumnjati u nešto što napravi istinski umjetnik kao što je Tarik Filipović. Moj sin je čak rekao: “Tata, kunem ti se da sam se u jednom trenutku pitao jesi li to ti ili je to Tarik!” – otkrio je Ćiro. Istaknuo je da potpuno vjeruje Tariku jer zna da se on ne bi upustio u projekt ako nije uvjeren u njegovu kvalitetu. Ističe da Tarik ima posebnu komunikaciju s publikom i točno zna što bi se publici moglo svidjeti, a što ne.

Dva prijatelja spojila je ljubav prema nogometu. Znaju se još iz razdoblja kada je Ćiro bio izbornik nogometne reprezentacije BiH, a Tarik je redovito dolazio u Zenicu gledati utakmice.

– Znate ono kada se ljudi jednostavno nađu po nekim afinitetima? Tako smo i mi. Osim toga, obojica smo Bosanci, to je baza koja je zaslužna za nadogradnju našeg odnosa – rekao je Ćiro.

Tarik će u monodrami otkriti i što je Ćiro Blažević njemu značio tijekom sazrijevanja kao čovjeku i strastvenom nogometnom navijaču. Premijera je 11. ožujka u kazalištu Kerempuh, kada će Tarik navršiti 45 godina. Autor glazbe je Mario Mirković, kostimografkinja je Vedrana Rapić, koreografiju osmišljava Larisa Navojec, a svjetlo oblikuje Tomislav Sabljar.

>>Stigli kostimi za seriju 'General': pogledajte Tarika Filipovića kao admirala Lošu

>>Ćiro Blažević otkrio zbog čega najviše žali u životu i što mu teško pada u 82. godini

Komentara 10

Avatar Gen_Kameni
Gen_Kameni
07:51 05.03.2017.

Sine,..... Znas,...ti mozes igrati za reprezentaciju! Ali..... Moras platiti "ulaznicu"! A cijena? Pa, slusaj sine.... Cijena je 50.000,- DEM! M.B. Ćiro

UV
Uvjekprotiv
00:33 05.03.2017.

Nije lopov nego LOPINA!

PJ
Pjesnik
23:16 04.03.2017.

Prvo,Tarik za mene nije popularan zato što je dobar glumac ili voditelj,on je popularan jer ga netko gura napred na HTV-u.Kvizove mu dodjeljuju kao da nema Hrvatska bolje voditelje od njega.Drugo neznam zašto je Ćiro trener nad trenerima,onse pokazao samo tamo gdje su dobri igrači.Treće mjesto na svjetskom prvenstvu sa onom garniturom mogao je svaki trener osvojiti.Šta je Ćiro postigao sa našim klubovima,ništa.Ova dvoica su dokazali da je publika imala pravo sa onim uzvikjvanjima Ćiro ...... je ovakvo ljubljenje dva muškarca nije normalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije