Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Svjetska autorska zvijezda i kreativne diskusije na nadolazećoj MAKK konferenciji!

MAKK
Foto: Promo
1/2
13.11.2018.
u 14:42

Let us entertain (and inform) you – vidimo se 22. i 23. studenog 2018. na 6. Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji MAKK!

Šesto izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK, u organizaciji stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo, održat će se 22. i 23. studenog u MSU Zagreb.

Zvijezda ovogodišnjeg MAKK-a je Guy Chambers, glazbeni producent i autorski suradnik Robbieja Williamsa s kojim je zaslužan za pop himne kao što su „Angels“, „Rock DJ“, „Feel“, „Let me entertain you“, „Strong“ i niz drugih.

Guy je prva osoba u glazbenoj industriji koja me uzela za ozbiljno, prvi koji je prepoznao potencijal umjetnika u meni“, opisuje ga Williams, a popis njegovih suradnika, uz bivšeg člana Take Thata, uključuje prvu ligu svjetske glazbene scene: Kylie MinogueTom JonesDiana RossJames BluntMark RonsonTina Turner… Ekskluzivno za publiku MAKK-a, Chambers će u Zagrebu približiti svoj autorski rad i suradnju s Williamsom i ostalim zvijezdama, otkriti neke tajne zanata i podijeliti svoja razmišljanja o budućnosti autora i autorstva, na offline i online terenu. Za sve koji vole Robbiejeve hitove, ovo je prilika koja se ne propušta!

Foto: Promo

Uz Chambersa, još jedno veliko ime ovogodišnjeg MAKK-a je i Josipa Lisac i njen ekskluzivni razgovor „Dnevnik jedne karijere“ kojeg će voditi Saša Antić (TBF). Karijera ove umjetnice priča je o jednom neprekidnom istraživanju i mnogim uspješnim otkrićima. Ono što je David Bowie predstavljao za britansku scenu, Josipa Lisac značila je za ovaj dio Europe, ne samo u glazbi, već i u kazalištu i modi. Odgovor na pitanje prilagođava li se Josipa Lisac vremenu ili se vrijeme prilagođava njoj, sve o vlastitom glazbenom putovanju, glazbenoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, ali i kreativnom ekosustavu kakvim ga vidi Josipa Lisac, saznajemo na MAKK-u!

Partner konferencije je Britanska ambasada, a jedan od govornika bit će i Ian Moss, direktor javnih poslova britanskog BPI-ja, trgovinskog tijela britanske glazbe. U svom predavanju “Snaga britanske glazbene industrije u digitalnoj eri”, Moss će predstaviti britansku glazbu kao jedan od najvažnijih izvoznih proizvoda u zemlji, ali i svoju organizaciju BPI te brojne projekte kojima potiče daljnji rast i razvoj kreativne industrije koja nam je dala Beatlese, Pink Floyd, Queen, Spice Girls, Coldplay, Adele i Eda Sheerana. Njegovo predavanje uvod je u panel diskusiju o novoj EU direktivi o autorskom pravu na kojoj će, uz Mossa, sudjelovati i Romana Matanovac Vučković s Pravnog fakulteta u Zagrebu, Marko Rakar, urednik bloga mrak.org te Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a.

Panel diskusija „Pjesme kao ogledalo vremena“ pod moderiranjem Gorana Milića ugostit će Zrinka Tutića, Magnifica i Hrvoja Horvata koji će pričati o značenju pjesama u različitim političkim i kulturnim kontekstima. Diskusija pod nazivom “Hrvatska glazbena i gaming industrija za globalno tržište“, moderatora Luke Tralića Shota (Elemental), ugostit će uspješne kreativce iz IT i gaming industrije, Ratka Filipovića, Andreja Kovačevića i Damjana Mravunca, te Franu Šesnića, direktora Razvojne agencije Zagreb.

Drugi dan konferencije, 23.11., u organizaciji Hrvatskog društva za autorsko pravo, rezerviran je za panel diskusije i predavanja iz područja autorskog prava te aktualnih trendova u digitalnoj sferi intelektualnog vlasništva. Bit će također riječi o blockchain tehnologiji i autorskom pravu, odgovornosti novinara za neimovinsku štetu, organizacijama za kolektivno ostvarivanje prava u tržišnom natjecanju kao i odgovornosti pružatelja internetskih usluga (ISP-ova) za povrede autorskog i srodnih prava.

Cijeli program MAKK-a kao i detalji o prijavi i kotizacijama dostupni su na www.makk.hr

Let us entertain (and inform) you – vidimo se 22. i 23. studenog 2018. na 6. Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji MAKK!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije