Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
internet hit

Svi pričaju o urnebesnim obradama 'Čavoglava'. Evo kako su nastale 'Niprije'

VIS Niprije
Foto: Promo
1/2
25.11.2019.
u 17:16

- Članovi vokalno-instrumentalnog sastava Niprije su skupina osrednje talentiranih pojedinaca, koji se glazbom bave amaterski, ili se njome uopće ne bave. Zbog osjetljivosti tematike pjesama koje su "poharale internet" posljednjih dana, zasad bi htjeli ostati anonimni - kažu Niprije

Bespućima interneta su se proteklih  dana poput pošasti proširile obrade Thompsonove pjesme "Bojna Čavoglave" u aranžmanima svjetskih hitova. Iza ovog projekta krije se  VIS Niprije, koji su se nazvali po pošalici o "misterioznim bićima koji jedini mogu u Čavoglave" ("Nećete u Čavoglave, niste Niprije"). 

Prvo su prije pet dana objavili “Bojna Yesterday”, u kojoj su se prvi put predstavili javnosti pjevajući "Čavoglave" na aranžman Beatlesa. 

Nakon toga uslijedila je nova obrada, ovog puta evergreena "Stand By Me" Bena E. Kinga, a nazvali su je "Stand By M.P.T."

Čini se kako je najbolje prošla Oscarom nagrađena pjesma "Shallow" Lady Gage i Bradleya Coopera, koja je na YouTubeu u četiri dana pregledana 40 tisuća puta. U njihovoj verziji zove se "Shallow Čikola".

Zasad posljednja obrada je ona "Dancing Thompson", koju su otpjevala na note pjesme "Dancing Queen" od Abbe. 

Naravno, svi se pitaju tko su članovi ove grupe. Kako su nam kazali, nije im stalo do slave. 

- Članovi vokalno-instrumentalnog sastava Niprije su skupina osrednje talentiranih pojedinaca, koji se glazbom bave amaterski, ili se njome uopće ne bave. Zbog osjetljivosti tematike pjesama koje su "poharale internet" posljednjih dana, zasad bi htjeli ostati anonimni. Također, smatramo da imena i prezimena u cijeloj priči nisu važna, zar ne - kažu Niprije. 

Što se tiče samih pjesama, kažu kako su  snimljene su u kućnoj radinosti, na amaterskoj opremi, s ograničenim znanjem.

- Lagali bi kad bi rekli da nas nije iznenadio veliki broj pregleda i komentara. Malo nas je naljutilo što su neki facebook page-ovi download-ali s youtubea naše video uratke i upload-ali ih na svoje zidove, ali ne brinemo, sudit će im bojovnici iz Čavoglava - dodaju Niprije. 

- Broj obrada ovisi o inspiraciji, koje zasad ne nedostaje, a ideja je došla sasvim slučajno, ponajviše zbog vremenskih (ne)prilika posljednjih tjedana i skrivanja od kiše u toplini naših domova - kažu Niprije i poručuju da ćemo od njih čuti još iznenađenja. 

Ključne riječi

Komentara 29

SH
Shalan
19:09 25.11.2019.

Ova verzija ZA DOM mi je najjača za čuti. ZA DOM ZA DOM ZA DOM ZA DOM 😀 spremni

Avatar nisam..robot
nisam..robot
19:19 25.11.2019.

Prijateljima iz inozemstva koji Cavoglave nikada nisu culi sam pustio za vrijeme jednoga slavlja. Bili su iz prve odusevljeni jer ima ono nesto. Morao sam im napisati kako se zove da mogu slusati na youtubu.

Avatar nisam..robot
nisam..robot
18:07 25.11.2019.

Ajde nice try. Nije losa ideja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije