Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Svestrani glazbenik Tvrtko Hopek Les predstavlja pjesmu 'Obale rijeke'

Foto: Promo
1/7
12.01.2018.
u 09:00

U svojoj dugogodišnjoj karijeri Tvrtko potpisuje više od 60 glazbenih djela te glazbu za dva dugometražna filma i mnoge kazališne predstave.

U šumi svega na domaćoj glazbenoj sceni, svako toliko pojavi se pravi dragulj koji jednostavno ostavlja bez daha!

Ovaj se put ne radi o novom imenu na glazbenom nebu, već o poznatom glazbeniku i kantautoru Tvrtku Hopeku Lesu. U svojoj dugogodišnjoj karijeri Tvrtko potpisuje više od 60 glazbenih djela te glazbu za dva dugometražna filma i mnoge kazališne predstave.

Kao i mnogo puta prije, i ovaj je put napravio nešto nestvarno dobro - riječ je o pjesmi „Obale rijeke“ za koju u cijelosti potpisuje tekst, a u pisanju glazbe mu se pridružio Kristijan Ita Koščica, glazbenik i producent koji već dugi niz godina pliva u glazbenim vodama i može se reći da sa sobom nosi jedan originalan izričaj u stvaranju i produciranju glazbe. Filtriran kroz mnoge radove i suradnje, Ita još jednom pomiče svoje granice pjesmom „Obale rijeke“.

U režiji C47Filma nastao je izuzetno zanimljiv video spot. Redatelj i montažer Marko Milovac Miki je poznato ime u proizvodnji glazbenih spotova, a u suradnji sa snimateljem Ivanom Zadrom čine idealan kreativni i umjetnički tandem.

Uz pomoć filmske kostimografkinje Suzane Tkalčec kojoj su “Obale rijeke” prvi scenografski rad te modne dizajnerice i vizažistice Ive Šimunović Lisak, “Obale rijeke” nose romantičnu prostornost i težinu.

Tvrtko Hopek Les i Anja Đurinović Rakočević, mlada plesačica i akademska glumica kazališta Gavella, savršeno su dočarali poruku same pjesme i spota; ljubav u siromaštvu, zatvaranje jednog poglavlja i otvaranje novog, snagu ljubavi, borbu kao igru zaljubljenih. Ljubavnici se vatrom i vodom rješavaju svoje stvarnosti i započinju novo nasilje na obali rijeke.

Ljubavna tematika jednog para u ovom je spotu prikazana kroz siromaštvo prostora i bogatstvom duha. Odlično se ocrtava prolaznost vremena u ranjavanju kroz minimalne pomake i geste. Par igra igru u kojoj si sretno nanose ozljede bez fizičkog kontakta i kako to rade prostor propada zajedno s njima, što aludira na prolaznost vremena i stanje psihe.

“Svi imamo svoje “Obale rijeke”. Jednu ili više njih.” – rekao je Les.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije