Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana Radišić

Sve češće čujem pitanje kad ću se udati, ali ono mi ne stvara pritisak

01.06.2015., Zagreb - Ana Radisic, tv voditeljica i urednica na CMC-u.  Photo: Boris Scitar/Vecernji list
Foto: Boris Ščitar
1/4
06.06.2015.
u 17:36

Televizija je medij koji traži lijepo, ali džaba ljepota ako iza nje ne stoji kvaliteta. Možda mi je izgled pomogao u poslu, ali vjerujem da mi je više pomogao trud koji već osam godina ulažem

Dobra zabava, nove pjesme domaćih pjevača i miris mora... Kratak je to opis CMC festivala koji se i ove godine održava u Vodicama.

Estradnjaci se na obalu sele sljedećeg vikenda, 12. i 13. lipnja, kada će se na vodičkoj rivi održati sedmi po redu festival, a treći će put kao voditeljica na pozornicu stati 26-godišnja Ana Radišić. Iako bi sad već mogla reći da joj CMC festival postaje rutina, simpatična Ana tvrdi da u svakom projektu uspijeva naći novu dozu adrenalina i uzbuđenja.

– Projekti kakav je CMC festival ne mogu nikada biti navika. Riječ je o jednom od najvećih festivala, što se više bliži, to je i uzbuđenje veće, a pripreme su u punom jeku – kaže Ana. I ovoga puta partner na pozornici bit će joj Dalibor Petko za kojeg voditeljica ima samo riječi hvale.

Ta nesretna potpetica

– Petko je pravi profesionalac, s njim je neopisivo zadovoljstvo surađivati. Kliknuli smo već na prvu, našli smo se na istoj valnoj duljini i jednostavno uživam biti s njim na pozornici – kaže Ana koju redovito gledamo u programu CMC-a, ali sve češće i u raznim voditeljskim ulogama. Tako je ove godine vodila i velike projekte poput Porina i Zagrebačkog festivala, a čeka je i novi RockOff festival. Prije svakog projekta koji radi uživo Ana ima svoje metode opuštanja.

– Volim biti nasamo nekoliko minuta prije nego što počne emisija ili festival, ali ključ za siguran nastup je u pripremljenosti. Kad imam vremena, volim i prije nego što izađem na pozornicu malo odspavati. To me ipak najviše opušta – kaže Ana. Kada je pitamo za njen najveći lapsus, zadovoljno kuca o drvo i kaže da ih dosad nije bilo, ali se zato živo sjeća situacije s prvog CMC festivala koji je radila.

– Usred prijenosa, dok smo s jedne pozornice prelazili na drugu, puknula mi je potpetica na štiklama. Nastala je totalna panika, bio je kaos, ali nitko nije smio primijetiti što se događa. Srećom, brzo smo se svi snašli pa sam posao bez problema odradila do kraja. U programu uživo uglavnom se uvijek dogodi da pola stvari koje su zapisane u scenariju ne idu onim smjerom kojim su zapisane – sa smiješkom kaže Ana. Nada se da će uskoro dobiti priliku voditi Šibenski i Splitski festival, a otkriva i zašto joj je baš to želja.

– Dosad sam odradila velik broj voditeljskih i novinarskih zadataka o kojima sam sanjala, ali kako sam podrijetlom Dalmatinka, tako bih voljela stati na šibensku i splitsku pozornicu – otkriva Ana. Roditelji su joj iz Dalmacije, rođena je u Rijeci, a živi u Zagrebu i za svaki od tih dijelova Hrvatske gaji posebnu ljubav. Veliku ljubav gaji i prema pravu, a nakon što diplomira na Pravnom fakultetu u Rijeci možemo je očekivati u sudnicama.

– Poslije CMC festivala bacam se na učenje tako da faks što prije privedem kraju. Teško je uskladiti posao i sve obveze koje imam s učenjem. Nadam se da ću što prije biti s tim gotova, a sad kad sam to rekla za novine, ne smijem pogaziti svoju riječ – smije se Ana pa nastavlja:

– Ne bih studirala pravo da ga ne volim i mogu sebe zamisliti u budućnosti u nekom odvjetničkom uredu. Posebno me privlači područje intelektualnog vlasništva i autorskih prava, a kako u svom sadašnjem poslu često surađujem i sa ZAMP-om i sa Društvom hrvatskih skladatelja, poprilično sam upućena u tu tematiku.

U sudnicu s osmijehom

Stereotipno volimo vjerovati da su pravnici uvijek ratoborni ljudi koji znaju zagalamiti i lupiti šakom o stol pa se čini da je Anu, čiji je zaštitni znak široki osmijeh, teško zamisliti u toj situaciji. No ona veli:

– Tko zna, možda ću ja osmijehom dobivati parnice...

Između posla i faksa Ana uspijeva naći vremena i za rekreaciju pa već dulje vrijeme predano trči.

– Sportom se bavim otkad znam za sebe, ali trčanje mi je od svega čime sam se dosad bavila najdraže. To mi je ispušni ventil i bez njega ne bih mogla funkcionirati – kaže Ana čiji je najveći ponos istrčani polumaraton. Ili, kako Ana precizno kaže – 21 kilometar i 100 metara.

– U današnje vrijeme kad svi živimo stresno, a ja pritom živim na relaciji Zagreb – Rijeka, zdrav način života je neophodan. Pazim na prehranu i to je jedini način na koji mogu normalno funkcionirati – veli voditeljica. Svjesna je da je u njenu poslu izgled jako bitan.

– Televizija je takav medij, traži lijepo, ali džaba ljepota ako nije potkrijepljena kvalitetom. Možda mi je izgled pomogao u poslu, ali mislim da mi je više pomogao trud koji već osam godina ulažem u svoj posao – odlučno kaže Ana.

U oblacima od ljubavi

Bijeg od svakodnevnih obveza i stresa pronalazi u šetnjama i putovanjima.

– Kad god stignem, ukradem malo vremena i otputujem negdje, samo da se maknem od realnosti. A kad nemam vremena, veseli me i šetnja po Sljemenu. Opušta me i druženje s prijateljima, fine večere... – otkriva Ana. Na pitanje kojim bi jelom nekoga impresionirala uz smijeh odgovara:

– Pa sad da bih baš impresionirala, teško, ali učim. Pripremam juhice, povrće, piletinu, a od slastica mi odlično ide priprema tiramisua.

A jedna izreka kaže da žena nikada ne može skriti da je zaljubljena i, sudeći po Aninu osmijehu, ta izreka i te kako ima uporište. Već je neko vrijeme u vezi s pravnikom Dragecom Budimirom, no na pitanja o ljubavi škrto odgovara.

– Sretna sam i zaljubljena, lijepo nam je i uživamo u zajedničkom vremenu. Puno radimo pa slobodne trenutke koristimo ili za druženje s prijateljima ili se maknemo od svih i otputujemo nekamo – kaže voditeljica koja sve češće čuje i pitanje kada će se udati.

– To je na neki način normalno pitanje, ali mi ne stvara nikakav pritisak. Vjerujem u instituciju braka i nadam se da ću jednom imati prsten na ruci, ali sve u svoje vrijeme – kaže Ana koju sad ipak prije svega očekuje odrađivanje voditeljskog angažmana na CMC festivalu, a potom i ispiti. Nakon toga planira odmaranje uz more i putovanje s dečkom.

>>Slavne dame sredile se za crveni tepih, no ipak su podbacile

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije