Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podsjetnik na prošlost

Ususret 'Dori 2020.' u Opatiji otvorena izložba 'Festivalska Opatija – priča o Dori'

Foto: HRT
1/3
03.02.2020.
u 23:00

Posjetitelji mogu vidjeti i statue Dore od različitih materijala, uključujući i ovogodišnju, sve radove autora Ivice Propadala te kratku video-priču o povijesti festivala na kojem Hrvatska bira svog predstavnika na Eurosongu.

„Festivalska Opatija – priča o Dori“, naziv je izložbe koja je svečano otvorena u UP Juraj Šporer u Opatiji. Izložba donosi fotografije svih dosadašnjih pobjednika Dore, svih natjecanja održanih u Opatiji, uz tekstualne podsjetnike na prošlost toga popularnog festivala, kao i na festivalsku tradiciju grada Opatije.

Od ukupno 20 dosadašnjih Dora, 15 ih je održano u Opatiji, u koju se nakon osmogodišnje stanke ovaj festival vratio prošle godine.

Posjetitelji mogu vidjeti i statue Dore od različitih materijala, uključujući i ovogodišnju, sve radove autora Ivice Propadala te kratku video-priču o povijesti festivala na kojem Hrvatska bira svog predstavnika na Eurosongu.

Izložbu su zajedno organizirali Grad Opatija, HRT i Festival Opatija. Svečanost otvorenja izložbe vodila je HRT-ova novinarka i urednica Uršula Tolj, a na početak Dore vratili su nas članovi riječke grupe Put i izveli pjesmu „Don't Ever Cry“ s kojom su 1993. godine pobijedili na prvom izdanju hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije, koji je dvije godine kasnije dobio ime Dora po skladateljici Dori Pejačević.

- Povratak ove popularne glazbene manifestacije bio je naš strateški projekt, vrlo smo zadovoljni što smo to uspjeli učiniti i već se prošle godine pokazalo da je ova manifestacija, važan društveni događaj u Hrvatskoj, dobro utjecala i na turističke rezultate Opatije, naglasio je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić. Najavio je i da će iduće godine ususret Dori na jednoj od opatijskih javnih lokacija u središtu grada biti postavljena statua Dore, autora Ivice Propadala.

Veliko zadovoljstvo zbog povratka Dore u Opatiju izrazio i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, rekavši da kemija između Opatije i njenih festivala i HRT-a postoji dugi niz godina, što je rezultiralo izvrsnom suradnjom i brojnim projektima, poput ove izvrsne izložbe. Podsjetimo, Glazbeni dani HRT-a ove se godine u Opatiji održavaju 28. i 29. veljače. Grad Opatija i HRT su krajem prošle godine potpisali ugovor o suradnji i održavanju Glazbenih dana i Dore u Opatiji za dvije godine, za 2020. i 2021.

Izložba je otvorena do kraja veljače i za posjetitelje je besplatna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije