Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudnica je zanijemila

Poroti uručene gole fotografije Weinsteina, žrtva: 'Nije imao testise'

Foto: REUTERS/PIXSELL
1/7
05.02.2020.
u 19:27

U nastavku suđenja hollywoodskom producentu Harveyu Weinsteinu dogodilo se nešto neočekivano.

Porotnicima na suđenju Harveyja Weinsteina u utorak su pokazane fotografije na kojima je bivši holivudski producent gol, usprkos protivljenju njegovih odvjetnika.

Sudski ilustrator kojega je angažirao Reuters vidio je nekoliko fotografija u trenutku kad su proslijeđene poroti te je napravio nekoliko crteža za novinsku agenciju. Tužitelji nisu rekli zašto su fotografije pokazane u sudnici niti koliko ih je.

Foto: Pixsell/Reuters

Weinstein nije odgovorio novinarima na pitanje što misli o tome da porota vidi njegove gole fotografije. No njegova odvjetnica Donna Rotunno rekla je u emailu da su fotografije pokazane „iz jedinog razloga da posrame gospodina Weinsteina.“

Foto: Pixsell/Reuters

Jessica Mann, žena koja je Weinsteina optužila za silovanje, prošli tjedan je svjedočila o izgledu Winsteinova golog tijela. Weinstein, 67, izjavio je da se ne osjeća krivim u optužbama da je napostovao Mann i drugu ženu, Mimi Haleyi.

Ako bude osuđen za jedan od najgorih zločina, predatorsko seksualno napostovanje, čeka ga doživotni zatvor. Mann je svjedočila u petak rekavši da Weinstein nije imao testise te joj je djelovao „deformirano“ ili „dvospolno“ kad ga je prvi put vidjela.

- Izgledalo mi je kao da mu je koža na tom dijelu tijela spaljena, nije imao testise, a penis mu je izgledao poput vagine - rekla je Mann na što se Weinstein samo smijao.

Foto: Pixsell/Reuters

Suđenje je krucijalna priča za pokret #MeToo. Od 2017. više od 80 žena optužilo je Weinsteina za seksualna nedjela, što je pokrenulo pokret #MeToo u kojemu žene iznose javne optužbe protiv moćnih ljudi u poslovnom svijetu, te svijetu zabave i politike.

Weinstein, koji je izmijenio neovisnu filmsku industriju kritički hvaljenim filmovima poput "Engleskog pacijenta" i "Zaljubljenog Shakespearea", osporio je optužbe i rekao da su seksualni susreti bili s pristankom.

Pogledajte kakve zanimljive odgovore nam je dao Dean Kotiga u našoj brzopoteznoj pitalici.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
20:00 05.02.2020.

Nije to čovjek to je životinja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije