Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko želi biti milijunaš?

Student odustao na ovom pitanju za 125 tisuća kuna, biste li znali točan odgovor?

Foto: HRT
1/6
22.04.2021.
u 21:23

Roč Stilinović nije znao odgovor na pitanje koje mu je moglo donijeti 125 tisuća kuna.

Matija Markulin u večerašnjoj emisiji "Tko želi biti milijunaš?" nastavio je gdje je stao u prošloj emisiji, a to je bilo na pitanju za 16 tisuća pitanja. Za 16 tisuća kuna tražio se točan odgovor na pitanje: Geografska širina označava se grčkim slovom fi, a geografska dužina slovom: zeta, jota, lambda i omega. Ovdje je potrošio dva džoker; zovi i pitaj znalce. Njegov džoker kao točan odgovor je ponudio odgovor lambda, ali nije bio 100 posto siguran i zato je Matija zatražio pomoć znalaca koji su potvrdili odgovor lambda i Matija je osvojio 16 tisuća kuna. Za 32 tisuće kuna tražio se točan odgovor na pitanje: Radnja kojeg se dječjeg romana događa 1889. godine, a kao odgovori bili su ponuđeni sljedeći naslovi romana: Junaci Pavlove ulice, Mali princ, Družba Pere Kvržice i Emil i detektivi. Matija nije bio siguran koji je odgovor točan i bez džokera nije htio riskirati te je odustao i kući ponio 16 tisuća kuna.

Mislio je da je točan odgovor Emil i detektivi, ali točan odgovor je bio Junaci Pavlove ulice. Roč Stilinović bio je sljedeći natjecatelj koji je bez problema stigao do pitanja od 32 tisuće kuna i nije do tada potrošio nijednog džokera. Za 32 tisuće kuna tražio se točan odgovor na pitanje: Koji je pojam, prema legendi, nastao na firentinskom mostu Ponte Vecchio? Odgovori su glasili: bankrot, dionica, burza i devalvacija. Roč nije bio siguran koji je točan odgovor i tražio je pomoć znalaca koji su mu kao točan odgovor sugerirali bankrot. Roč je vjerovao znalcima i  odgovorio je bankrot i osvojio 32 tisuće kuna.

Tko glumi u dvjema trilogijama koje bi do sredine 2022. godine trebale postati tetralogija, glasilo je pitanje za 64 tisuće kuna. Ponuđeni odgovori su bili Christian Bale, Gerard Butler, Keanu Reeves i Tom Hardy. Nakon džokera zovi iskoristio je i džoker pola - pola i ostali su odgovori Christian Bale i Keanu Reeves i Roč je kao točan odgovor ponudio Keanu Reeves i osvojio je 64 tisuće kuna. Sljedeće pitanje za 125 tisuća kuna bilo je: Koja je subatomska čestica nazvana po indijskom matematičaru i fizičaru bilo je pitanje na koje su odgovori bili mezon, bozon, lepton i fermion. Na ovom pitanju je Roč, inače student na zagrebačkom PMF-u odustao, i dvoumio se između mezon i lepton i nakon što je odustao rekao je kako bi mezon bio odgovor i ne bi bio u pravu jer bozon je bio točan odgovor. Marko Glibušić bio je sljedeći natjecatelj koji će svoju avanturu u "Milijunašu" nastaviti u sljedećoj emisiji.

Komentara 4

NA
nahtt1
22:51 22.04.2021.

To bi vjerojatno znala i baka sa placa. Da ne pričamo o studentu prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Bar se o bozonu naveliko pisalo prošlih godina. Izgleda da niti PMF nije ono što je nekada bio...

Avatar rubinet
rubinet
12:25 23.04.2021.

Što je smetalo u mom uklonjenom komentaru ?

Avatar lola lola
lola lola
22:00 22.04.2021.

Ok I po kojem Indijcu je nazvana cestica?? Higghs I jos nekoliko njih su radili na otkricu a nijedan nije bio Indijac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije