Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Što nas ne ubije - nova priča iz Millennium serijala

Što nas ne ubije - nova priča iz Millennium serijala
Foto: Promo
1/11
05.11.2018.
u 09:01

Lisbeth Salander vraća se kao djevojka s tetovažom zmaja

Od 7.11. u domaća kina stiže film Što nas ne ubije (The Girl in the Spider’s Web). Riječ je o dugoočekivanoj ekranizaciji četvrte knjige istoimenog naziva koja je nastavak planetarno popularnog Millennium serijala (Muškarci koji mrze žene, Djevojka koja se igrala vatrom i Kule u zraku). Posljednja filmska ekranizacija bio je film Davida Finchera Muškarci koji mrze žene iz 2011. godine koji je ostvario uspjeh i kod publike i kod kritike te osvojio i nagradu Oscar®.

Foto: Promo

Film Što nas ne ubije prati Lisbeth Salander koja ispravlja nepravdu spašavajući nedužne žene od nasilnih muškaraca ali ispostavlja se da je u svojim spasilačkim pohodima zaboravila spasiti jednu jako bitnu osobu – svoju vlastitu sestru. No stvari nisu onakve kakvima se čine.

U otkrivanju istine pomaže joj novinar Mikael Blomkvist pri čemu njih dvoje upadnu u mrežu špijuna, cyber-kriminalaca i korumpiranih vladinih dužnosnika. Strah, napetost i nove prijetnje s kojima se suočavaju primorat će beskompromisnoga lovca na istinu i genijalnu ekscentričnu hakericu na opasnu igru.

U filmskoj verziji kultni lik Lisbeth Salander utjelovljuje Claire Foy (gledateljima poznata po ulozi u seriji The Crown), a Mikaela Blomkvista švedski glumac Sverrir Gudnason.

U filmu glume i Sylvia Hoeks koju smo nedavno gledali u filmu Blade Runner 2049., Lakeith Stanfield (Get Out), Cameron Britton poznat kao glavni negativac u seriji Mindhunter te mnogi drugi. U filmu se pojavljuje i bosanska glumica Andreja Peji, javnosti poznata kao najpoznatiji svjetski transrodni model. David Fincher, redatelj prvog filmskog naslova, ovaj put je preuzeo ulogu izvršnog producenta.

Foto: Promo

Zanimljivo je istaknuti kako se u ovom nastavku maksimalno nastojala održati autentičnost knjige, što se vidi već po mnogo većoj zastupljenosti švedskih glumaca i ekipe filma. Produkciju između ostalih potpisuju Amy Pascal (Spider-Man: Homecoming, Molly’s Game, The Post) i Scott Rudin (No Country for Old Men, The Social Network, Moneyball).

Vrijedi napomenuti kako autor zadnje četvrte knjige, za razliku od prethodne tri, nije Stieg Larsson koji je prethodno preminuo, već ju je napisao jedan od najboljih suvremenih švedskih pisaca David Lagercrantz čiji je roman također kao i i prethodna tri stekao status internacionalnog bestselera

Film “Što nas ne ubije” u hrvatska kina stiže 7.11.2018.!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije