Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bizarno

Što danas rade dance zvijezde 90-ih

Kasandra
Foto: Siniša Hančić/Pixsell
1/7
27.10.2018.
u 08:18

Mnogi su njihove hitove još tada proglašavali neslušljivima

Šljokice, obrve tanke kao linija na kojoj se piše u školsku bilježnicu i odjeća koja bi mogla poslužiti kao referencija nekom kostimografu za znanstvenofantastični film B-produkcije ono je čega se, osim hitova poput „Šumica“, „Tuc-Tuc“ i „I’ve Got A Feeling“, sjećamo kao hrvatske dance scene devedesetih.

Danas te hitove možemo čuti na raznim „trash“ noćima koje organiziraju neki klubovi, no tada smo svi bili zaluđeni putenim ljepoticama i zvukovima kompjutorski obrađenog sintesajzera koji su barem podsjećali na nešto strano i egzotično. Zasigurno se ponekad zapitate što je sa svim tim ljudima koji su imali onu jednu bizarnu pjesmu koja vam pod tušem nikako ne izlazi iz glave.

Jedna od tih ljepotica bila je i Josipa Pavičić – tada poznatija kao Yo, koja se proslavila hitom „Je Yo“. Josipa je novinarka i voditeljica, majka dvoje djece. U lipnju 2014. otkrila je da ima karcinom dojke. O svojoj borbi i konačnoj pobjedi zloćudne bolesti napisala je roman „Šest milimetara“.

Dance glazbu u krvi je imala i Ivana Banfić, tada poznatija kao I BEE. Ivana se nikada nije potpuno povukla iz glazbe, a ni iz javnosti. Nakon braka s bivšim menadžerom Robertom Magićem, od kojeg se razvela 2005. godine, ponovo se udala. S mužem Krunom Ladišićem ima sina Jana i žive na selu, u Staroj Drenčini pokraj Siska.

Foto: Ilustracija/Nikola Cutuk/PIXSELL

Ako vam je tijelo zatreperilo kada ste čuli prve taktove pjesme Shery, Shery, onda se morate sjećati plavokose Veline Oršolić. U vrijeme kada joj je pjesma bila hit imala je samo 16 godina, a menadžer ju je otkrio dok je na kiosku kupovala časopise. Velina je danas poslovna žena koja je, između ostalog, osnovala tvrtku Eva Maria Cosmetics. Završila je talijansku školu dizajna i majka je djevojčice.

Ilan Kabiljo slavu je stekao hitom „Kad nema ljubavi“. Sin poznatog skladatelja Alfija Kabilja napisao je Ninin veliki hit „Ja za ljubav neću moliti“ koji je obilježio početak njezine glazbene karijere. Ilan danas živi sasvim običan jednostavan život, daleko od očiju javnosti sa suprugom Anom u Beču.

Marinela Jantoš – Ella je objavila dva studijska albuma „Iza ponoći“ i „Samo žena“. Ni Ella se nije nikada potpuno povukla iz javnosti, mogli smo je čak gledati u jednoj od sezona popularnog reality showa Farma, no glazba joj je druga ljubav otkad ima dijete, kćer Rozi Etel.

Spotovi Senada Galijaševića, koji je nastupao pod umjetničkim imenom Senna M, uvijek su bili intrigantni, a hitove kao „Beba malena“, „Indijanac“ i „Tuc Tuc“ brzo smo zapamtili. Ovaj bivši pjevač postao je uspješni inovator. Naime, on je proizvođač filmske opreme i robota za kamere čije ideje realiziraju studenti zagrebačkog FER-a.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Oženjen je 30 godina mlađom Jelenom, magistrom međunarodnih odnosa s kojom ima dvoje djece.

Ipak, jedna od najinteresantnijih osoba koje su se pojavile u to vrijeme sigurno je bila Davorka Ručević – Kasandra. Isto tako je interesantan njezin nestanak sa scene jer, da je ostala, vjerojatno bi stekla jednaku popularnost kao Severina ili Jelena Rozga.

Foto: Siniša Hančić/Pixsell

Kasandru smo zavoljeli zbog hitova „Kazna“ i zavodljivog popratnog spota u Importanneu ili onog malo uvrnutijeg za „I’ve got a feeling“ u Drakulinu dvorcu. No Kasandra se odlučila potpuno povući sa scene, a zadnji put je u javnosti viđena 2007. na proslavi rođendana bivšeg menadžera Vladimira Mihaljeka Mihe.

Razni tračevi o njenoj sudbini krenuli su nakon što joj je dijagnosticirana endometrioza maternice. Njeni poznanici tvrde da je jedno vrijeme radila kao referentica u privatnoj tvrtki, a posao je obavljala od kuće. U intervjuu za jedan portal Kasandrina majka rekla je kako se njezina kći povukla s estrade i medija jer joj nisu donijeli ništa dobro.

Pogledajte što danas rade dance zvijezde devedesetih:

Ključne riječi

Komentara 13

IH
iron.hide.54966
10:09 27.10.2018.

Po stoti put izlazi ovaj članak...

DU
Deleted user
09:49 27.10.2018.

nisam vidio ni jednu zvijezdu.

JA
Jankec
16:47 27.10.2018.

Uz ovakove članke dajte još i riječnik,maloumni bijednici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije