Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teško djetinjstvo poznatih

Steve Jobs nikad nije upoznao oca, sirijskog imigranta

Steve Jobs
Foto: Peer Grimm/DPA/Pixsell
1/5
17.03.2017.
u 22:30

I dok sve više poznatih posvaja djecu, manje je poznato da i među njima ima posvojenih. Progovorili su o problemima i životu posvojene djece. Jamie Foxx je imao samo sedam mjeseci kad ga je posvojila baka, a Johna lennona su s pet godina posvojili teta i tetak

Sve više slavnih osoba posvaja djecu, među njima su i Madonna, Angelina Jolie i Charlize Theron. Manje se, međutim, zna o poznatima koji su i sami posvojeni. Neki su javno govorili kako su se borili s identitetom, no neka će vas imena i njihove priče iz djetinjstva iznenaditi. Jedan od njih je i oskarovac i glazbenik Jamie Foxx. Njega je, kad je imao sedam mjeseci, posvojila baka s majčine strane, a on je danas zagovornik posvajanja.

– Neka djeca nikada nisu otvorila božićni dar, neka su bolesna, siročad, svima njima može se pomoći posvajanjem – kaže glumac čija je majka također posvojena.

Posvojen je i Steve Jobs, jedan od najvećih IT umova i suosnivač Applea. Njegova majka Joanne Schieble zaljubila se u sirijskog imigranta Abdulfattaha Jandalija. No, Joannini roditelji, Švicarci i katolici, nisu htjeli da im se kći uda za Arapina. Joanne je Stevea rodila u Kaliforniji, u kojoj su ga posvojili Paul i Clara Jobs koji nisu mogli imati djecu. Jandali nikada nije upoznao sina, a Steve je uvijek govorio da su mu roditelji Paul i Clara.

Norma Jeane Mortenson ili Marilyn Monroe imala je psihički nestabilnu majku koja ju je dala na posvajanje. Kad je Marilyn imala sedam godina, htjela ju je natrag, ali je nakon živčanog sloma završila u bolnici. Glumica je završila kod Grace McKee, majčine najbolje prijateljice, koja je postala njezina pravna skrbnica. No, nakon nekoliko godina poslali su je u sirotište pa je bila kod niza posvojitelja.

Ponovno su je vratili Grace, a ona je za Marilyn dogovorila brak sa sinom prve susjede, Jamesom Doughertyjem. Vjenčali su se samo nekoliko tjedana nakon što je Norma Jeane napunila 16 godina.

Nicole Richie, dizajnerica odjeće i nakita, također dolazi iz nesređene obitelji. Njezini roditelji, Peter Michael Escovedo, glazbenik koji je svirao s Lionelom Richiejem, i Karen Moss bili su u lošim odnosima.

– Dok se vi svađate, dijete je prepušteno samo sebi, rekao sam im i predložio da Nicole dođe živjeti k meni i Brendi – ispričao je Lionel. Nicole je i službeno posvojio, a bio je uz nju i kad je bila na odvikavanju od heroina. Debbie Harry, slavna pjevačica i frontmanica grupe Blondie, rođena je u Miamiju, a posvojili su je Catherine i Richard Smith Harry, par iz New Jerseya. Nije im bila bliska ideja da postane umjetnica.

Johna Lennona posvojili su teta i tetak iz Liverpoola kad mu je bilo pet godina. Jednog od najomiljenijih svjetskih vođa i predsjednika Južne Afrike Nelsona Mandelu posvojio je poglavar plemena Tembu u Južnoj Africi. Bilo mu je tad devet godina.

Country-zvijezda Faith Hill uspjela je upoznati biološku majku. Izgradile su prijateljski odnos pa je pjevačica upoznala i biološkog oca te brata. Posvojena je i glumica Frances McDormand, otac joj je bio pastor. Majku nije upoznala, a misli da je bila jedna od župljanki. 

>>Marilyn Monroe je navodno bila trudna s Yvesom Montandom

>>Ovih 10 poznatih glumaca i glumica nikad nije bilo nominirano za Oscar​

Komentara 2

Avatar Papatest
Papatest
11:21 18.03.2017.

Da ga je upoznao vjerojatno odavno ne bi bio ziv jer bi se morao raznesti kao bombas samoubojica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije