Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na RESPIRATORU

Srpski glumac u bolnici je u teškom stanju nakon što se zarazio koronavirusom

Marko Živić
Foto: Screenshot
1/3
12.10.2021.
u 12:05

Živić, koji je najpoznatiji po ulogama u filmovima "Čitulja za Escobara" i "Montevideo, Bog te video", na bolničkom je liječenju tri tjedna, a nakon što je primao kisik preko maske, liječnici su ga morali intubirati

Srpski glumac Marko Živić (49) priključen je na respirator, a liječnici kliničko-bolničkog centra "Dr. Dragiša Mišović" bore se za njegov život koji je ugrožen zbog posljedica koronavirusa, prenose mediji u susjednoj Srbiji. 

Živić, koji je najpoznatiji po ulogama u filmovima "Čitulja za Escobara" i "Montevideo, Bog te video", na bolničkom je liječenju tri tjedna, a nakon što je primao kisik preko maske, liječnici su ga morali intubirati. 

– Markova saturacija počela je padati i svi su mu parametri bili jako loši, osobito njegova krvna slika. Ima obostranu upalu pluća, a dodatnu komplikaciju izazvale su bakterije iz probavnog trakta. Budući da je prije nekoliko godina operirao rak jednjaka i želuca, bakterija mu je pogoršala zdravlje. Nadamo se da će uspjeti pobijediti koronu, no liječnici su nam otvoreno rekli da je u jako lošem stanju. Svi vjerujemo u to da je Marko veliki borac i da jako voli život – kaže za Informer jedan od Markovih prijatelja.
Marko je 2008. godine imao tešku operaciju raka gušterače i želuca.

– Otkrio sam to potpuno slučajno. Otišao sam do akademika dr. Predraga Peške, ravnatelja Instituta za bolesti probavnog trakta, i tako doznao da imam problema s trbuhom, a zatim i s bolešću jednjaka. Danas imam rez od 15 centimetara, uz prsa i trbuh. Trbuh je zeznut, jer uklanjaju ono što nije u redu, a zatim sastavljaju što mogu. Operacija je trajala sedam i pol sati. Ali shvatio sam da imam dvije mogućnosti: ili hrabro ući ili odustati. Naravno, odmah sam se odlučio za prvu mogućnost – rekao je jednom Živić.

– Sjećam se noći prije operacije, tada mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, pada snijeg i vidim da nema povratka, nema druge mogućnosti. Onda počneš razmišljati o svemu i svačemu, Bože, odakle je ovo došlo, zašto, ali mislim da je pomoglo to što sam bio lud u svojoj energiji – rekao je glumac jednom u emisiji "Preživjeli".

VIDEO: Sanja Doležal otkrila istinu o Dini Jelusiću i ''pogledu u njezin dekolte''

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar svinjski_biser
svinjski_biser
13:00 12.10.2021.

zašto nije koji političar još dolijao u ove dvije godine! uvijek se druže, ližu i stišću! neki čak i smješkajući primaju štipkanje odpozadi upućeno od njihovih starijih i iskusnih uzora!

Avatar GeniKameni
GeniKameni
13:06 12.10.2021.

"...a nakon što je primao kisik preko maske, liječnici su ga morali intubirati"! Kao sto sam vec nekoliko puta napisao, respiratori su kud i kamo smrtonosniji od slavnog virusa! Terapija kud i kamo smrtonosnija od "bolesti"! Netko ce odgovarati za ovaj zlocin protiv covjecnosti.

Avatar IvanR
IvanR
12:23 12.10.2021.

Cijepljen ili ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije