Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPERTALENT

Srednjoškolac iz Čakovca: Rubikovu kocku složim za tren!

'17.07.2011. Zagreb, Hrvatska - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzana je audicija  za show Supertalent. Veliko mnostvo mladih i malo starijih dosli su pokazati sto znaju i svi se nadaju da ce ziri pr
'Petar Glebov/PIXSELL'
17.07.2011.
u 21:00

U zagrebačkom HNK održana je audicija za talente. Jedan od njih, osamnaestogodišnji Aleks puno vježba i poznaje algoritam, pročitajte i zašto.

Nakon Osijeka, na red je došao i Zagreb. U Hrvatskom narodnom kazalištu održana je audicija za show Supertalent, čiju će treću sezonu hrvatski gledatelji imati prilike na jesen pratiti na Novoj TV.

Stotine talenata iz Zagreba i šire okolice pohrlile su u HNK kako bi svoj talent pokazale publici, ali i strogom žiriju koji već treću godine čine glumac Enis Bešlagić, pjevačica Nina Badrić i producent Dubravko Merlić.

Svoju je priliku došao iskoristiti i Alex Drvenkar, srednjoškolac iz Čakovca. Osamnaestogodišnjak ima rijedak talent. Naime, prije dvije godine otkrio je da ima sposobnost slaganja Rubikove kocke u ekspresnom vremenu.
– Prijateljica je u školu donijela kocku i nakon što smo je svi pokušali složiti, ja sam bio najuspješniji i to u vrlo malo vremena – kaže Alex o prvom susretu s predmetom za koji se nada da će ga proslaviti. Uz puno vježbanja, za brzo slaganje potrebno je i poznavanje algoritama, otkriva Čakovčanin.
– Vježbam nekoliko sati dnevno, ali ne primjećujem kako vrijeme leti dok ih slažem – rekao je Alex te naglasio kako će, ako u showu prođe dalje, pokazati slaganje Rubikove kocke jednom rukom.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Aristarh
Aristarh
23:21 17.07.2011.

Korak po korak, ta kocka postaje jednostavna igračka! Uzmite u ruku rubikovu kocku i izmiješajte je koliko hoćete. Nakon toga ostavite je na stol tako izmiješanu. Ja uzmem drugu rubikovu kocku i izmiješam je isto do u detalje baš kao ta kocka na stolu. Kocku sa stola neću dirati rukama cijelo vrijeme. Svaka pojedinačna boja malih kvadratića će biti u obje išarane kocke na istim mjestima. Također ako uzmete par rubikovih kocki konstrukcijski \"napuhanu\" u obliku kugle isto to ću ponoviti i sa njima \"rubikovim kuglama\". Morate imati pri tom dobar osjećaj za prostor. Napamet znam kratku kombinaciju koja zamjenjuje položaj samo dva susjedna ugla a ostali ostaju isti. Također kombinaciju koja rotira položaj boja bilo kojeg para kockica, a same kockice ostaju pri tom na svom mjestu. i još malo jednostavnih frizerskih poteza i to je sva mudrost. Nikad u tom poslu ne ponavljam isti postupak i treba mi malo više vremena od ovih uhodanih trkača. Naučio sam to prije tridesetak godina i još nisam zaboravio.

KE
Kex
00:55 18.07.2011.

potpisujem sve ovdje vec napisano. postoje uhodane sablone za slagane kocke koje se vrlo lako zapamte, pogotovo ako ju stalno slazete. nije to nikakva umjetnost ni sposobnost. e sad...za bilo koje stanje rubikove kocke potrebno je minimalno 20 koraka (tzv.. God\'s algorithm). ako mi mali dokaze da moze tako rijesiti kocku e onda je to supertalent :) ali nebih rekao da je tako :)

TH
than
22:11 17.07.2011.

To uopce nije talent... Postoje sheme za slaganje i kada se nauce za cas se kocka slozi. Moze ju svatko prosjecno inteligentan sloziti za oko minute nakon sto ih savlada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije