Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
primijetili su

Srbi ljutiti zbog pogrešaka u prijenosu Eurovizije na YouTubeu: 'Nedopustivo, ovo je čista sabotaža'

Foto: EBU
1/17
13.05.2022.
u 13:08

Unatoč pozitivnim komentarima i penjanju na kladionicama, srpski mediji optužili su organizatore koji su Eurosong prenosili uživo na YouTube platformi da su sabotirali njihovu umjetnicu.

Ana Đurić Konstrakta izborila je prolaz u finale na drugoj polufinalnoj večeri Eurovizije u Torinu, a njezin je nastup u samo 13 sati prikupio više od milijun pregleda na YouTubeu, čime samo dokazuje koliko je osvojila Europu. Isto tako, još jedan dokaz je i njezino šesto mjesto na kladionicama. 

Naime, prije druge polufinalne večeri na kojoj je nastupila, Srbija je bila deseta na kladionicama, a nakon prolaska u finale, popela se na šesto mjesto. 

No, unatoč pozitivnim komentarima i penjanju na kladionicama, srpski mediji optužili su organizatore koji su Eurosong prenosili uživo na YouTube platformi da su sabotirali njihovu umjetnicu. Primjerice, Kurir piše kako se dogodio niz pogrešaka u prijevodu pjesme na engleski jezik. Kad bi gledatelji uključili opciju "titlovi na engleskom jeziku’", primijetili su neke pogreške. S latinskog je bilo O. K., no engleski je bio, pišu, na sramotnoj razini.

Primjerice, najpoznatiji stih: "Koja li je tajna zdrave kose, Meghan Markle, koja li je tajna?", preveli su kao "Plenty of time", a kasnije su se pojavile, piše Kurir, besmislene rečenice poput "Time with on your ear", "I'm gonna cost even more time" i slične.

Ovo je gledatelje jako zasmetalo jer mnogi misle da će prijevod utjecati na ukupan dojam, a tako i plasman Srbije na Euroviziji.

"YouTube je postala platforma preko koje danas mnogi gledaju ovakva glazbena natjecanja, a ovakav propust je nedopustiv", pišu.

U međuvremenu je na spomenutom prijenosu uživo onemogućena opcija titlova te se sada može vidjeti samo onaj službeni koji su prenosili i na televiziji. 

VIDEO>>Jakov Sedlar napao ministricu kulture

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar patkovic
patkovic
14:28 13.05.2022.

na yt najgledaniji ukrajina pa moldova pa srbija, sumnjivo

DU
Deleted user
14:27 13.05.2022.

Ne samo Srbima, veće je i nama krivo što nisu bolje prikazali legendarne Bororsane. Na turnirima tenisača, gledatelji mogu vidjeti svako slovo na njihovim tenisicama. Ovo je bila vrhunska prilika za besplatno reklamiranje Borosane u svijetu.

BA
Barba56
22:13 13.05.2022.

Cuj umjetnica , umjetnost je mozda pranje ruku u lavoru ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije