Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u svom stilu

Šprajc sarkastično komentirao smrt najvećeg prevaranta u povijesti: 'Hrvatska to nikad ne bi dozvolila'

Foto: Screenshot
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
15.04.2021.
u 09:30

Podsjetimo, Bernard Madoff, osuđen zbog toga što je vodio najveću poznatu investicijsku prijevaru u povijesti, umro je u srijedu u američkom saveznom zatvoru gdje je služio 150 godina zatvora, objavila je savezna zatvorska uprava.

Zoran Šprajc u svom je stilu odjavio RTL Direkt u srijedu. Naime, posljednja vijest bila je ona o smrti Bernarda Madoffa, jednog od najvećih prevaranta u povijesti, a sve je gledatelje nasmijao sarkastičnim komentarom.

"Za kraj, u tuzi i boli, svim njegovim kolegama u Hrvatskoj javljamo da je u 82. godini u zatvorskoj bolnici u Sjevernoj Karolini umro jedan od najvećih prevaranta u povijesti, Bernie Madoff. Madoff je 2008. stvorio najveću Ponzijevu shemu ikad, u kojoj je novce izgubilo tisuće američkih investitora. Ukupno 60 milijardi dolara", rekao je Šprajc i nastavio: 

"Madoff je osuđen na 150 godina zatvora, ponavljam 150 godina zatvora. Ova vijest ipak samo potvrđuje koliko je okrutan američki sustav. Hrvatska nikad neće dozvoliti da neki veliki prevarant umre u zatvoru, čak nećemo dozvoliti ni da završi u zatvoru, čime dokazujemo kako smo socijalno plemenita zemlja koja brine o ljudima u njihovim najtežim trenucima."

Podsjetimo, Bernard Madoff, osuđen zbog toga što je vodio najveću poznatu investicijsku prijevaru u povijesti, umro je u srijedu u američkom saveznom zatvoru gdje je služio 150 godina zatvora, objavila je savezna zatvorska uprava. Madoff (82) je patio od kroničnog zatajenja bubrega i još nekoliko bolesti.

Burzovni mešetar odslužio je 11 godina od 150 godina zatvorske kazne koliko je dobio 2009. nakon što se izjasnio krivim po 11 točaka optužnice, uključujući pranje novca i prijevare. Financijaš je prevario ulagače za, prema procjeni, 65 milijardi dolara u najvećoj financijskoj prijevari u američkoj povijesti.

Rođen u skromnoj obitelji u New Yorku, Madoff je izgradio bogatstvo na piramidalnoj tzv. Ponzijevoj shemi koja se počela urušavati 2008. kada je nastupila financijska kriza i kada su ulagači tražili povrat svojeg novca. Žrtve njegovih prevara bili su pojedinci, zaklade, mirovinski fondovi i fondovi. Među njima su glumci Kevin Bacon, Kyra Sedgwick i John Malkovich, slavni košarkaš Sandy Koufax te zaklada redatelja Stevena Spielberga. Neke žrtve izgubile su svu imovinu, uključujući članove židovske zajednice koja ga je smatrala velikim filantropom.

VIDEO>> Majin sin ima medvjedića od 2120 kn, sin Marte Fernandes nosi D&G kapu od 1300 kn

Komentara 18

DL
dvanaest_legija
09:42 15.04.2021.

Jovanović još jednom pokazuje kako nije ni pametan, ni zabavan!

SS
sokac sa drave
10:34 15.04.2021.

Koji su to sto su nam se dotepli u nasu zemlju i nista ne daju protiv lopova .Covjek komentirao najveceg lopova ikada ,ono sto ga ide i ono sto bi mu se desilo da zivi kod nas.Kaze nista mu see nebi desilo sto je ustvari istina.Stite lopova posto bi isto to napraviti i to je dokaz da rat jos nije gotov.Hrvati ce ovo morati jos izmedju sebe odigrati.A nu.

DU
Deleted user
09:45 15.04.2021.

Šprajc (Spreitz) alias jovanović, nemoj se izrugivati tuđoj smrti, bio si i ti na rubu ponora, spasili te u zadnji čas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije