Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVOĐAČI JEDVA ČEKAJU

Splitski festival 2021. najavljen na Prokurativama, uz potpisivanje sponzorskog ugovora s Bobisom

Split: Najavljeno 61. izdanje Splitskog festivala
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/6
13.05.2021.
u 15:06

Ovogodišnji Splitski festival razlikovati će se od svih prethodnih zato što će festivalska događanja biti proširena i na druge gradske prostore

Tko nije čuo za krafne iz Bobisa, neka se javi. Spojili smo dva stara splitska brenda, Splitski festival i tvrtku Bobis – rekao je Tomislav Mrduljaš na potpisivanju ugovora sa Tomislavom Mamićem, vlasnikom Tommy grupe u čijem je sastavu Bobis, generalni sponzor Splitskog festivala 2021.

 

Ugovor su potpisali na Prokurativama gdje će se i ove godine, od 8. do 10. srpnja održati tri festivalske večeri.

- Ove godine smo pripremili izuzetno dobar program. Treba ljudima malo pisme i zabave. Prve festivalske večeri održat će se ekskluzivan koncert, druga večer je rezervirana za retrospektivu, a treće večeri izvest će se nove skladbe. Ove godine posebno smo ponosni što ćemo festivalsko ozračje proširiti na Tjedan Splitskog festivala. Htjeli bismo da cijeli grad živi s festivalom – poručio je Mrduljaš.

Naime, ovogodišnji Splitski festival razlikovat će se od svih prethodnih, ne samo zbog epidemioloških mjera, koje su bile na snazi i prošle godine, već i zato što će festivalska događanja biti proširena i na druge gradske prostore izvan Prokurativa. 

- Od 3. do 11. srpnja festivalska događanja usmjerit ćemo na rivu. U cjelodnevnim festivalskim događanjima svi će posjetitelji moći uživati u zabavnim sadržajima i večernjim koncertima gdje će za mikrofon stati najpoznatija imena hrvatske estrade – najavio je Mrduljaš i istaknuo kako izvođači jedva čekaju stati na pozornicu.

 

Tomislav Mamić je rekao kako ovo sponzorstvo ima veći značaj od financijskog.

- Želimo zajedničku promociju dva velika splitska brenda. Bobis djeluje od 1949. i desetljećima je u Splitu bio simbol za kavu i kolače. Oživjeli smo brend, napravili novu tvornicu i ponovno želimo biti jedan od prepoznatljivih simbola Splita, kao što je Splitski festival – rekao je Mamić.

Splitski festival 2021. najavili su i još uvijek aktualni, prošlogodišnji pobjednici Splitskog festivala Neno Belan i Zorana Kačić Čatipović.

- Usprkos teškoj prošloj godini, dogodile su mi se prekrasne stvari. U splitskom HNK-u izveo sam mjuzikl Bambina i tada sam upoznao glumicu Zoranu Kačić Čatipović koja izvrsno pjeva. Pozvao sam je da zajedno otpjevamo duet i pobijedili smo na Splitskom festivalu, koji meni, koji sam iz Splita, jako mnogo znači. Nastupam od 80-ah, a zahvaljujući Zorani, prvi put sam pobijedio na festivalu čiju sam pozornicu kao dijete gledao nadvirujući se preko ograde – rekao je Belan.

 

Zorana je dodala kako joj je više od pobjede važno što je u Neni Belanu stekla dobrog prijatelja.

Podršku Splitskom festivalu došli su dati brojni splitski glazbenici.

- Ja sam ponovno tu, vidim da se puno pjevača odazvalo, i bilo bi mi stvarno čast i zadovoljstvo ako ćemo sljedećih godina vratiti što više imena koje narod voli slušati i da Splitski festival opet bude simbol grada – rekao je Dražen Zečić.

Tedi Spalato kaže da je od Branimira Mihaljevića dobio jednu pjesmu, za koju još ne zna je li primljena, ali na Splitskom festivalu će svakako biti, bilo kao izvođač, bilo kao gledatelj.

 

- Moji počeci su 80-ih godina. Splitski festival je jednostavno moj festival. Tu su Runjić, Oliver, Fjamengo, svi "uzoriti" glazbenici i autori – rekao je Tedi Spalato.

VIDEO: Nika Turković bila je gošća Večernjakove desetke

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije