Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEFINIRALI ŽANR

Šokirali fanove! Jedna od najomiljenijih pop grupa današnjice objavila raspad nakon tri desetljeća

56th Annual GRAMMY Awards
Foto: AB1/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.
1/3
22.02.2021.
u 16:20

Vijest su objavili osmominutnim video zapisom pod nazivom "Epilog", izvađenim iz njihovog filma "Electroma" iz 2006. godine. Na pitanje je li istina da su se raspali, njihova dugogodišnja publicistica Kathryn Frazier potvrdila je vijest za Pitchfork, ali nije dala razlog za prekid.

Raspao se Daft Punk, pariški dvojac odgovoran za neke od najpopularnijih plesnih i pop pjesama svih vremena.

Vijest su objavili osmominutnim video zapisom pod nazivom "Epilog", izvađenim iz njihovog filma "Electroma" iz 2006. godine. Na pitanje je li istina da su se raspali, njihova dugogodišnja publicistica Kathryn Frazier potvrdila je vijest za Pitchfork, ali nije dala razlog za prekid.

Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo osnovali su Daft Punk u Parizu 1993. godine, definirajući francuski stil house glazbe. Njihov album prvijenac, "Homework" iz 1997. godine, bio je orijentir za plesnu glazbu, uključujući klasične singlove "Around the World" i "Da Funk". Objavljivanjem svog nastavka "Discovery", 2001. godine, dvojac se javno pojavio u odjeći robota koja je definirala njihov vizualni identitet. Singlovi "One More Time" i "Harder, Better, Faster, Stronger" učvrstili su ih kao globalne superzvijezde - status koji su nastavili širiti u narednim godinama s pločama uključujući treći album "Human After All", live LP Alive 2007 i soundtrack za fiolm "Tron:Legacy". 

"Get Lucky", vodeći singl njihovog albuma "Random Access Memory" iz 2013. godine, prodan u milijunima primjeraka širom svijeta i osvojio pet Grammyja za dvojac i goste Nilea Rodgersa i Pharrella Williamsa, uključujući i nagradu za album godine.  

Daft Punk su uvijek stavljali svoju glazbu na prvo mjesto, pa su se tako u javnosti uvijek pojavljivali s crnim kacigama, sakrivajući tako svoja lica i krijući privatni život od javnosti. 

– Naša glazba uvijek je bila mješavina, podjednako inspirirana rock bandovima poput Stoogesa, Stonesa i AC/DC, koliko i disco izvođačima. Glazba je doživjela segregaciju u osamdesetima, ali već tijekom devedesetih rock klinci počeli su pokazivati interes za elektroniku. Bilo je i još uvijek ima i obratnog snobizma, kada ljudi slušaju samo elektroniku, a rock ne, a mi smo uvijek pokušavali prevladati tu segregaciju i stvarati glazbu izvan uvriježenog establišmenta. Za današnju generaciju valjda je normalno da voli sve vrste glazbe, ali za nas je “Fight For Your Right to Party” uvijek značilo puno više u smislu slobode, pogotovo u situaciji kada je plesna glazba lišena svake kontroverze i revolucionarnosti –  kazao je Bangalter prije nekoliko godina. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije