Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SKANDAL

Snjeguljica nova meta kulture otkazivanja: 'Princ je poljubio bez pristanka'

Foto: Disney
1/6
07.05.2021.
u 06:00

Tematski park u Anaheimu u Kaliforniji otvorio se u petak prvi put nakon više od 400 dana od početka pandemije , pokazujući svoju nedavno preuređenu vožnju "Očarana želja Snjeguljice".

Preuređena Disneylandova vožnja Snjeguljice postala je najnovija meta "kulture otkazivanja" - jer sadrži  poljubac princa  koji se događa dok Snjeguljica spava i "bez njenog pristanka", piše New York Post.

Tematski park u Anaheimu u Kaliforniji otvorio se u petak prvi put nakon više od 400 dana od početka pandemije , pokazujući svoju nedavno preuređenu vožnju "Očarana želja Snjeguljice".

No, odmah je sasječena u recenziji koja kaže da je park trebao "iznova zamisliti" klasik crtića iz 1938. kako bi izbjegao završetak kultnim "poljupcem istinske ljubavi" koji je probudio Snjeguljicu.

Na portalu SFGate ubrzo je objavljena recenzija Katie Dowd i Julie Tremaine u kojoj su upozorile na problem. Kažu da je uključen “poljubac koji princ daje Snjeguljici bez njenog pristanka, dok ona spava, što nikako ne može biti prava ljubav ako samo jedna osoba zna što se događa”. 

“Nismo li se već složili da je pristanak u ranim Disneyjevim filmovima glavni problem? Da podučavanje djece da ljubljenje, kad nije potvrđeno da su obje strane voljne sudjelovati, nije u redu”, napisale su u recenziji.

“Teško je razumjeti zašto bi Disneyland 2021. godine uključio scenu s tako staromodnom idejom o tome što muškarac smije učiniti ženi”, dodale su.

Oštra recenzija izazvala je ogorčenje na mreži, a mnogi su optužili "probuđene liberale" da su kulturu otkazivanja predaleko uzeli.

"Jeste li svi mislili da će prepisati je*enu priču ???" pitala je žena po imenu Alison, dok je Matt Martin ustvrdio: "Snjeguljica bi još uvijek spavala da je bilo do ludila s lijeve strane i da je probudilČak je i glumica Kristen Bell, koja je dala glas Anni u animiranom filmu Frozen, rekla da je s djecom ozbiljno razgovarala o Snjeguljici.

“Zar ne mislite da je čudno da princ ljubi Snjeguljicu bez njezinog dopuštenja? Ne možete nekoga poljubiti ako spava”, izjavila je za časopis People 2018. 

Iz Disneylanda su poručili da “žele da njihovi gosti vide porijeklo i tradiciju koje se ogledaju u pričama, iskustvima i proizvodima s kojima se susreću u interakciji s Disneyjem i zato su ovo postavili kao dio sadržaja”.a kulturu otkazivanja."

VIDEO: Vinko Ćemeraš bio je gost Večernjakove desetke 

 

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar Viktor999
Viktor999
07:29 07.05.2021.

Sada su i bajke za djecu postale teren za jeftino politikanstvo i tzv. političku korektnost (iliti totalna cenzura svih koji se usude misliti svojom glavom), stvarno kao društvo odosmo svi u krasan k.

KU
Kultura
07:34 07.05.2021.

I recite da svijet ne ide kraju. Pederluk je normalna stvar ali poljubac iz bajke usnuloj princezi je problematican. Treba svijetu puno jaci virus od korone.

Avatar Nilski konj
Nilski konj
07:35 07.05.2021.

Naci feministice na aparatima! Smeta im kad princ poljubi snjeguljicu, ali im ne smeta zoofilija kad princeza zažvali žapca!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije