Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25. sff

Slavni meksički glumac otkrio tajne sa snimanja: ' Da nisam glumac bio bih salsa pjevač'

Gael Garcia Bernal
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
21.08.2019.
u 21:12

- Najveći mije izazov bio film „Loš odgoj“ Pedra Almodovara. Ja sam Meksikanac, a morao sam glumiti Španjolca koji živi u osamdesetima. Tek kad sam svladao španjolski naglasak i govor tijela Almodovar mi je dao ulogu - kazao je Bernal

Sjajni meksički glumac Gael Garcia Bernal još je jedan od poznatih gostiju koji je u sklopu Sarajevo film festivala održao masterclass, na kojem je govorio o svojim filmovima. Prije razgovora s Bernalom mogli smo vidjeti i njegov drugi film kojeg potpisuje kao redatelj - "Chicuarotes". Film je predstavio na ovogodišnjem festivalu u Cannesu, a nakon toga oduševio gledatelje u Meksiku.

- Sarajevo je mjesto koje volim i koje me fascinira – kazao je Bernal o gradu u kojem boravi drugi put i u kojem je prije pet godina dobio Počasno srce. Bernal je kazao kako mu je poseban izazov bio prikazati način života u predgrađu Mexico Cityja, u kojem se isprepliću dobro i loše, život i smrt.

- Odrastao sam u Guadalajari, u obitelji punoj ljubavi, pa me je zanimalo kako odrastaju klinci koji su okruženi nasiljem – kazao je Bernal. Govoreći o radu s poznatim redateljima, Bernal je istaknuo kako ga je za režiju zainteresirao Alfonso Cuaon, u čijem je filmu „I tvoju mamu također“ odigrao briljantnu ulogu. Dodao je da se pomalo srami, jer je ipak primarno glumac, no kad je vidio kako Cuaron ima posebne taktike za namještanje kamaera, te kako „dodaje loptu“ glumcima, poželio je da se i sam okuša u tom poslu.

- Najveći mije izazov bio film „Loš odgoj“ Pedra Almodovara. Ja sam Meksikanac, a morao sam glumiti Španjolca koji živi u osamdesetima. Tek kad sam svladao španjolski naglasak i govor tijela Almodovar mi je dao ulogu. Gluma je ono što sam uvijek želio raditi, no da se opet rodim, bio bih salsa pjevač – kazao je Bernal.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije