Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sramite se'

Slavna ljepotica jednim potezom razbjesnila Vladu, oni ju prozvali na društvenim mrežama

Foto: Instagram
1/6
17.05.2021.
u 22:00

Hadid, koja na Instagramu ima gotovo 42 milijuna pratitelja, u srijedu je podijelila i vlastitu fotografiju na kojoj je uplakana i uz koju piše da osjeća duboku bol zbog Palestine i "svoje palestinske braće i sestara" te da joj snimci nasilja slamaju srce.

Bella Hadid, poznata američka manekenka palestinskog porijekla, bila je među stotinama ljudi koji su u subotu u New Yorku prosvjedovali protiv nasilja nad Palestincima u Gazi, što su osudile izraelske vlasti uz objašnjenje da njezin potez predstavlja poziv na "eliminaciju židovske države". 

Informacija je objavljena na službenom Twitteru države Izrael uz fotografiju manekenke koja je ulicama Brooklyna, zajedno s ostalim prosvjednicima, hodala noseći tradicionalnu palestinsku maramu kefiju, ističući pritom veliku palestinsku zastavu, prenosi Daily Mail.

"Kada se poznate osobe poput Belle Hadid zalažu za 'bacanje židova u more', one se zalažu za ukidanje židovske države. Ovo ne bi trebalo biti izraelsko-palestinsko pitanje, već humanitarno pitanje. Sramite se", stoji u tweetu uz hashtag 'Israel Under Attack'.

Hadid, čiji je otac Mohamed porijeklom Palestinac i koji je uz kćer sudjelovao u prosvjedima, na svojem je Instagramu podijelila niz fotografija i videozapisa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Usto je napisala: "Onako kako osjeća moje srce... Biti blizu toliko lijepih lijepih, pametnih, cijenjenih, dragih, ljubaznih i velikodušnih Palestinaca na jednome mjestu pridonosi osjećaju pripadnosti! Mi smo rijetka pasmina!".

Prije sudjelovanja u prosvjedima, Bella se prošli tjedan prisjetila svojih palestinskih korijena, objavivši fotografiju s vjenčanja svojih bake i djeda te sliku njihovih potomaka, među kojima je i Bellin otac.

Hadid, koja na Instagramu ima gotovo 42 milijuna pratitelja, u srijedu je podijelila i vlastitu fotografiju na kojoj je uplakana i uz koju piše da osjeća duboku bol zbog Palestine i "svoje palestinske braće i sestara" te da joj snimci nasilja slamaju srce.

Na njezinu se profilu može pronaći i fotografija otprije 4 godine na kojoj Hadid nosi transparent "Free Palestine" u čijem opisu poziva ljude da se educiraju o događajima u Jeruzalemu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku Nike Turković

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Tombstone
Tombstone
01:08 18.05.2021.

Ovo podsjeca na srbe koji su u Hrvatskoj govorili ovo je srbija i ovo je nase. Izrael ce ih rijesiti kao i mi srbe. A srbi su se bar borili, nisu demonstrirali 7000 km daleko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije