Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STORY

Slavko Sobin za Story Green izdanje u povodu Dana planeta Zemlje – povratak prirodi

Story Green
23.04.2021.
u 09:11

U povodu Dana planeta Zemlje časopis Story je i ove godine izašao na 100% recikliranom papiru! Glumac Slavko Sobin glavna je zvijezda ekskluzivnog zelenog modnog editorijala u kojem priča o svom povratku prirodi. Potražite Story Green izdanje na svim kioscima

Kako bi se skrenula pozornost ljudi na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja te ih potaknulo na to da osvijeste problem zagađenja okoliša od 1992. godine u svijetu se obilježava međunarodni Dan planeta Zemlje. Čak 190 zemalja, među kojima je i Hrvatska, svake godine 22. travnja različitim događanjima i akcijama nastoji utjecati na jačanje ekološke svijesti kod građana, a isti taj cilj ima i već tradicionalno zeleno izdanje časopisa Story čiju naslovnicu ovaj put krasi glumac Slavko Sobin.

Život u skladu s prirodom ono je, što pokreće i glumca Slavka Sobina. Najbolje se opušta u svojoj kući na selu uz koju obrađuje i vrt, a svjestan da takav luksuz neće dugo imati ako ne sačuvamo okoliš, gorljivo priča o temama vezanim iz ekologije. „Sigurno već pet, šest godina sanjam o kući, svom komadu prirode, šume, miru, tišini, barem prva i zadnja dva sata u danu. Postupno se razvila svijest kako se najbolje osjećam kad sam u prirodi“ poručio je Slavko Sobin i otkrio kako je ekologiju inkorporirao u svakodnevni život. „Razdvajam otpad, izbjegavam plastiku, trudim se da potrošnja vode u kućanstvu bude minimalna, automobil nastojim koristiti samo kad moram... Puno i griješim, ali svaki dan nastojim paziti što više“ otkrio je glumac.

Osim Slavka, u ovogodišnjem Green izdanju Story donosi i sve što trebate znati o održivoj modi, ali i intervju s bivšim triatloncem i atletskim trenerom Nikolom Borićem koji se prije šest godina odlučio na, prema mišljenju mnogih, radikalan životni zaokret te se iz grada preselio na Papuk kako bi ondje živio u divljini i uzgajao vlastitu hranu.

Tko su domaći trendseteri koji se odijevaju u Second-hand trgovinama, kako izgleda trening u prirodi glazbenika Gorana Beloševića, ali i još pregršt drugih green tema potražite u novom broju magazina Story koji je u prodaji od srijede, 21. travnja 2021. godine!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije