Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAJANA ČULJAK

Slaba sam na Dalmatince, a moj na ljubavne scene kaže da sam ih dobro odradila

Dajana Čuljak
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/6
06.12.2016.
u 17:03

– Prijatelji me svakodnevno zovu i kažu da su se navukli na seriju "Novine"– kaže nam Dajana koju je, priznaje, iznenadilo to što je dobila ulogu u njoj.

Serija “Novine” koju gledamo na HRT-u ima sve više poklonika. Reakcije su pozitivne i za scenarij i za glumu, a jednu od uloga ima i Dajana Čuljak. Glumi Hanu Mašić, ljubavnicu vlasnika Novina, a kako je relativno novo lice na TV sceni, bio nam je to odličan povod za razgovor.

– Prijatelji me svakodnevno zovu i kažu da su se navukli na seriju – kaže nam Dajana koju je, priznaje, iznenadilo to što je dobila ulogu u njoj.

– Glumila sam u ZKM-u u predstavi “Živjet ćemo bolje”. Ubrzo sam se našla na razgovoru s Matanićem, dao mi je scenarij, rekao da ga pogledam... 

Zaljubila se u ulogu na prvu

Pročitala ga je, kaže, i na prvu odmah pristala.


– Svidjela mi se Hana. Ona je neutralan lik, ni dobra ni loša. Uostalom, zar nije većina ljudi takva u stvarnom životu? – pita se glumica čiji lik u seriji ima dosta slobodnijih, golišavih scena...


– Ovo mi je prvi put da sam snimala takve scene. Bilo mi je malo neugodno jer sam ih snimala s ljudima koje sam tek upoznala. Drukčije je kada snimate s ekipom koju poznajete godinama. Kada je došlo vrijeme za snimanje, jednostavno sam isključila strah. Moram pohvaliti kolege koji su mi pomogli prevladati strah i što je svaka slobodnija scena prerasla u dobru zafrkanciju na setu.


A kako su na njih reagirali njezini roditelji i prijatelji?


– Bilo je i onih koji su me zezali, ali na kraju su reakcije bile pozitivne. U stvarnom životu prilično sam zabavna i stalno se smijem, a u seriji glumim ozbiljnu ženu pa je mojim bližnjima to bilo čudno. Potpuno sam drukčija od lika koji glumim, zato sam i htjela ulogu i mislim da sam uspjela.


Zanimljivo je da Dajana za sada nije imala ulogu ni u jednom domaćem igranom filmu, a u ZKM-u glumi, i to jako dobro, već godinu dana.


– Trenutačno igram u predstavi “Sherlock Holmes” – rekla je Dajana koja je odglumila i malu epizodnu ulogu u jednom njemačkom filmu. Podrijetlom je iz Pleternice pokraj Požege, a da će biti glumica, znala je odavno.


– Kao mala zabavljala sam roditelje pjesmom i plesom. Kada sam se upisala u srednjoškolsku kazališnu družinu, shvatila sam da baš to želim raditi i upisala sam Akademiju iz prve – istaknula je. U slobodno vrijeme vježba da bi ostala u dobroj formi, a nedavno je kupila akustičnu gitaru.

Brat mi je cimer u Zagrebu

– Tata me uvijek nagovarao da pokušam nešto svirati. U to vrijeme ništa mi se nije dalo. I sada, u 25. godini, odlučila sam kupiti gitaru. Baš sam zapela. Jest da me bole jagodice na prstima i živciram se kada mi ne ide, ali ne dam se – kaže Dajana. U Zagrebu živi s bratom Davidom koji studira na Kineziološkom fakultetu. Četiri je godine u vezi s Ivanom Penovićem, dramaturgom iz Blaca na ušću Neretve. Slavonsko-dalmatinska romansa počela je na Akademiji. Radili su zajedno na projektu “Nepobjediva lađa”. On je radio na dramaturgiji, a Dajana je glumila.

– Slaba sam na Dalmatince, što ću! Bilo je zabavno kada me gledao u seriji Novine, u onim slobodnijim scenama. Kad sam došla doma, rekao je: “Dobro si to odglumila."

Rekla sam mu unaprijed kakva je uloga i bio je spreman na to. Opet, ne znam kako bih ja reagirala da smo zamijenili uloge – priznaje.

>>Prva epizoda nove hrvatske TV serije “Novine” premijerno prikazana u Dubrovniku

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar komentatorx
komentatorx
02:30 07.12.2016.

Serija je izvanredna. Do sada neviđeno nešto !

TE
TechnoCroat
18:00 06.12.2016.

Ova serija je jedino sto vrijedi na HTV

KR
kruti133
17:47 06.12.2016.

kaj god

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije