Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dosad šutio

Skrivao obiteljsku tragediju: 'Napravio sam invalida od sebe, ne želim da moje dijete učini isto'

Foto: RTL
1/3
05.12.2019.
u 16:34

U 241,9 kilograma, koliko je težio na početku showa, sakrio je obiteljsku tragediju od prije gotovo tri desetljeća zbog koje taj Vukovarac i dalje živi iz dana u dan.

Nema tko nije pustio suzu nakon što je Ivan Jakubovski ispričao svoju tužnu životnu priču koja stoji iza njegovih nagomilanih kilograma.

O svemu je najteži kandidat u povijesti "Života na vagi" u Hrvatskoj sve dosad šutio, a za bol koju nosi u sebi znali su samo njegovi najbliži.

U 241,9 kilograma, koliko je težio na početku showa, sakrio je obiteljsku tragediju od prije gotovo tri desetljeća zbog koje taj Vukovarac i dalje živi iz dana u dan. Život ga nije mazio, a najteži udarac zadao mu je kad je imao samo 14 godina.

Tada je zbog ratnih stradanja u jednom danu ostao bez 12 članova obitelji. - Bila je to '91. godine, ostao sam bez rođenog brata, tetke, bez tri ujaka, tri bratića, bez nekih maminih bližnjih i onda u jednom danu na kraju ostanete bez 12 članova obitelji - ispričao je Ivan i svojim potresnim iskustvom ostavio u nevjerici kandidate, trenere, ali i voditeljicu Marijanu Batinić koja nije mogla suspregnuti suze.

- Poslije toga živite s osobom, mislim na svoju majku, koja je izgubila dijete, tri brata, sestru, nećaka... A onda polako vi gubite nju i gledate je kako se ne može s time pomiriti, a imate i sedam godina mlađu sestru s kojom onda morate biti... Pa potom dolaze '95., '96., '97., dobivate neka tijela... Kad nekog pokapate, a ne vidite ga, nego samo neki sanduk, pomislite si je li mi njega doista sahranjujemo ili je on možda živ, možda je negdje tamo - kazao je Jakubovski i dodao kako ni 27 godina poslije rata neka tijela nisu pronašli. O svojoj obiteljskoj tragediji progovorio je tek prije finala jer, kaže, nije htio da ga ljudi sažalijevaju, to mu, ističe, ne treba. - Držimo se, živimo, borimo, idemo dalje. Učimo djecu živjeti i, što je najbitnije, nikoga ne mrziti - istaknuo je Vukovarac i zahvalio supruzi Ani koja ga je spasila. Već su 20 godina u skladnom braku u kojem su dobili sina Martina, kojemu je 17 godina.

- Kilogrami su me doveli do nepokretljivosti spermija i ostali smo na jednom djetetu - rekao je Ivan uoči ulaska u show, u kojem je dosad skinuo 53,4 kilograma. Želi skinuti još toliko kako bi bio primjer svom sinu koji je već kao dijete bio pretio. Na početku showa i Martin je stao na vagu i pokazala je 145 kilograma, a on je tada u znak podrške svom ocu obećao da će do kraja showa smršaviti 45 kilograma. - Dopustio sam si da od sebe napravim invalida, i ne želim da moje dijete isto to od sebe napravi - izjavio je tada Jakubovski. *

 

Ključne riječi

Komentara 1

MI
minolta
18:20 07.12.2019.

Površno, pogledaj emisiju i shvatiti ćeš kako krene. Tako je i sa drugim devijacijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije