Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gledatelji bijesni

Skandal u Rusiji: Namjestili dječji Voice da pobijedi dijete bogataša

Mikella Abramova
Foto: Screenshot YouTube
16.05.2019.
u 21:40

Mikella Abramova (10), kći pjevačice Alsou i bogatog poduzetnika Jana Abramova, bila je osvojila 56,5 posto telefonskih glasova u dječjoj verziji svjetski poznatog showa The Voice (Golos deti).

Rezultati popularnog ruskog televizijskog talent-natjecanja poništeni su nakon što su otkrivene tisuće lažnih glasova koji su omogućili pobjedu mladoj kćeri milijunaša i pop zvijezde.

Mikella Abramova (10), kći pjevačice Alsou i bogatog poduzetnika Jana Abramova, bila je osvojila 56,5 posto telefonskih glasova u dječjoj verziji svjetski poznatog showa The Voice (Golos deti).

Za provjeru glasova angažirana je tvrtka za cyber-sigurnost Group-IB, a državna televizija Prvi kanal objavila je kako su rezultati potvrdili postojanje vanjskog utjecaja na glasovanje sam rezultat. Naglasili su pak kako djeca ne bi trebala biti kriva za tuđa djela. 

Iz Group-IB-a objavili su kako su za slanje automatiziranih glasova korišteni redni telefonski brojevi. Drugim riječima, korišteni su botovi. S tih je brojeva došlo više od 30.000 glasova za samo jednu natjecateljicu. Drugu natjecatelji nisu dobili više od po 3000 glasova.

Još uvijek zapravo nije poznato tko stoji iza ove prevare, no pobjeda kćeri bogataša zasmetala je mnogim Rusima koji smatraju da ovaj televizijski show odražava njihovu tmurnu stvarnost. Tu je i činjenica da je svoju kćer otvoreno podržala popularna majka koja ima više od dva milijuna followera na Instagramu. Pojavili su se čak i navodi da je tvorničkim radnicima plaćeno da glasuju. Puni izvještaj o slučaju trebao bi biti objavljen do kraja mjeseca.

VIDEO Bešćutan napad: Prišli mladiću, nokautirali ga pa pobjegli, morao na operaciju:

Ključne riječi

Komentara 8

BE
beitsche
22:43 16.05.2019.

Ovo je stvarno sramota.kod nas namjeste ustavne sudce al ovaki nesto nikom nebi palo na pamet..žalosno

PR
prajdali100
23:28 16.05.2019.

Ma je l moguće ??? Ovo da se u Rusiji dogodi ? Ovo Superhik daje bogatunima.

GR
gragakarlovac
00:54 17.05.2019.

zato su ameri najbolji. ako si sposoban da oni mogu zaraditi na tebe, onda ti si njihov. nema veze koje si rase, vjere, itd...rusi su panglu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije