Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIKANIRANJE

Skandal na Oscarima: 'Omalovažavate naš rad'

Foto: PA/Pixsell
1/6
15.02.2019.
u 08:00

U pismu se navodi kako ta odluka "nije ništa drugo nego uvreda za one koji su posvetili živote svojoj profesiji"

Američka akademija prije pet dana objavila je kako će neke od nagrada na ovogodišnjoj dodjeli Oscara dodijeliti tijekom pauze za reklame – za kameru, montažu, najbolji kratkometražni igrani film te make-up i frizuru. Zbog toga je grupa utjecajnih redatelja, kamermana i drugih filmskih djelatnika uputila otvoreno pismo Akademiji u kojem kritiziraju tu odluku.

Među njima su i mnogi dobitnici Oscara, kao što su  Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Spike Lee, Spike Jonze, Ang Lee, te poznati snimatelji poput  Rogera Deakinsa, Emmanuela “Chiva” Lubezkog i Roberta Richardsona. U pismu se navodi kako ta odluka "nije ništa drugo nego uvreda za one koji su posvetili živote svojoj profesiji". Dodali su i kako nije kasno da se odluka promijeni s obzirom na to da je dodjela 24. veljače. Prozvali su imenom i prezimenom producente dodjele Donnu Gigliotti i  Glenna Weissa te Akademijina predsjednika Johna Baileya

Akademija je odgovorila priopćenjem u kojem je za sve optužila medije i društvene mreže zbog "pogrešnog prenošenja". Kazali su kako nijedna kategorija neće biti dodijeljena s manje pozornosti i poštovanja od drugih. No, nisu odgovorili na ključno pitanje hoće li se zaista četiri nagrade dodijeliti tijekom reklama. 

Očigledno je da su se producenti odlučili na skidanje nekih dodjela iz prijenosa kako bi skratili vrijeme. Primjerice, prošlogodišnja dodjela trajala je gotovo četiri sata. Podsjetimo, ovogodišnja dodjela neće imati voditelja nego će se na pozornici izmjenjivati prezenteri. 

Pogledajte video: Ovi poznati glumci i voditelji umrli su na snimanju

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije