Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politika na eurosongu

Skandal: Islanđani provocirali s palestinskom zastavom, slijede sankcije

Foto: Screenshot
1/7
19.05.2019.
u 16:29

Taman se činilo da će ovogodišnji Eurosong proći bez ijednog incidenta, ali za to su se pobrinuli Hatari s Islanda koji su za vrijeme dodjele 186 bodova od publike razvili zastavu Palestine.

Islandski predstavnici na Eurosongu Hatari pobrinuli su se za ovogodišnji skandal i to pred sam kraj dodjele bodova. Naime, nakon što su im voditelji Islandu obznanili da dobivaju 186 bodova od publike, Hatari je razvio palestinsku zastavu čime su poslali vrlo jasne poruke.

Salve zvižduka, leteći predmeti nasred dvorane bio je rezultat takve provokacije u Tel Avivu.

Na videu kojeg je bend postavio na društvene mreže, vidi sa kako pripradnik službe osiguranja zahtijeva da predaju zastave.

Izraelski mediji pišu da bi se ovakve provokacije mogle tumačiti kao akt neprijateljstva prema državi Izrael, a to povlači mogućnost novčane i zatvorske kazne. Sljedećih nekoliko dana bit će neizvjesni za Islanđane kojima će tamošnje institucije izreći sankciju, a ako je za vjerovati pisanjima na društvenim mrežama, ukoliko se pokrene istraga protiv Hatarija, bit će im zabranjeno napuštanje Izraela do završetka.

Inače, Hatari je najavio da u Izrael stiže poslati poruku podrške narodu Palestine, što je do samog početka izazvalo negodovanje u zemlji domaćinu ovogodišnjeg natjecanja.

Navodno je i izvršni producent Jon Ola Sand osobno tražio da se članovi suzdrže bilo kakvih provokacija, ali to je očito bilo jače od njih..

Pogledajte kako naši glazbeni kritičari komentiraju ovogodišnji Eurosong ovdje i gore u galeriji na vrhu.

Ključne riječi

Komentara 11

HA
Hagar
16:42 19.05.2019.

Kakve sankcije? Island je priznao Palestinu, kakve sankcije onda mogu imati ako izvjese zastavu? Priznali su i nas, prvi na svijetu.

DO
domolub
21:48 19.05.2019.

kršćanin Sam ali podržavam palestinu,jer Izraelci su njim to oteli silom a svijet o tome ništa,a uzvampirili se kad su rusi uzeli kremlj što isto nije ok

DU
Deleted user
16:42 19.05.2019.

Treba ih pošteno oplesti, onak maksimalno po izraelskim zakonima! Taj takozvani globalni liberalizam si malo previše dozvoljava. To nije bilo ni vrijeme ni mjesto za vlastitu jeftinu promociju. Nadam se da će onak pošteno naj.bat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije