Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Siniša Švec: Ja sam zabavno ozbiljan i lepršavo oštar

Siniša Švec
Pixsell
17.03.2017.
u 12:12

Siniša Švec, koji petkom na Yammat FM-u s Milanom Pehom vodi “Službeni početak vikenda”, a ponedjeljkom navečer i srijedom poslijepodne uživamo u njegovu istančanom glazbenom odabiru, dobro je poznato ime radijskim slušateljima

Dobro poznato ime radijskim slušateljima, a pogotovo onima koji redovito slušaju Yammat FM jest Siniša Švec, koji petkom s Milanom Pehom vodi “Službeni početak vikenda”, a ponedjeljkom navečer i srijedom poslijepodne uživamo u njegovu istančanom glazbenom odabiru. Švec je obilježio najbolje godine legendarne Stojedinice, a prepoznatljiv je i po karakterističnom glasu i jedinstvenom načinu vođenja emisija u kojima nerijetko komentira različite društvene i političke teme. Iako je prije samo dvije godine, uz Alena Balena i Milana Peha, pokrenuo Yammat FM, kaže da su sada na pravom putu prema stvaranju radija kakav su zamišljali kada su počeli zajednički projekt.


Iza sebe imate dugogodišnju radijsku karijeru. Je li vas oduvijek privlačio radio kao medij?

Da, karijera, ako to možemo nazvati karijerom, ušla je u 33. godinu. Bilo je tu svega, od nespretnih početaka do najslušanijeg jutarnjeg programa pri kraju devedesetih i početkom novog milenija, preko propasti jednog, nekada najvažnijeg medija na ovim prostorima do stvaranja novog radija. Rekao bih da sam ostao uhvaćen u magiji radija onog trenutka kada sam prvi put, negdje početkom 1985., kročio u potkrovlje Omladinskog radija. Danas, 33 godine poslije, počeo sam nešto novo. Ironično, opet sam u potkrovlju, jer Yammat FM se nalazi u “potkrovlju” Laube, kuće za ljude i umjetnost.

Kako biste opisali Yammat FM? Po čemu se izdvaja od ostalih radiopostaja?

Imamo neki novi “drive”, pokazali smo da ne treba biti upregnut u jaram mantre jednih te istih pregorenih hitova. Imamo iskusne ljude kojima dodatni poticaj daju mlađe kolegice i kolege, a njihova mladost i elan dodatno šarmiraju eter i slušatelje.

Koji je dugoročan cilj Yammat FM-a? Kako planirate zadržati slušatelje?

Želimo dodatno poraditi na vjerodostojnosti informacija koje plasiramo, želimo biti najzabavnije ozbiljni i lepršavo oštri kada su u pitanju stvari od općeg interesa. Želimo ozbiljnost koju smo pokazali prilikom realizacije Yammatova projekata, a to su našoj publici i gradu Zagrebu darovani koncerti Marca Almonda i grupe ABC, te medijsko povezivanje i emitiranje programa iz prijestolnica EU (odrađeni Kopenhagen, Berlin i za nekoliko dana Stockholm).

Što bi za vas značilo osvojiti Večernjakovu ružu?

Lijepo bi bilo odšetati kući s priznanjem koje potvrđuje da je tvoj trud zapažen i da ga cijene slušatelji. No ako Ruža odšeta u nečije tuđe, nemirne al’ sretnije ruke, bit će mi drago, jer zaslužiti nominaciju i biti među odabranima privilegij je i zadovoljstvo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije