Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suza suzu stiže

Shrvani od gubitka, svi se opraštaju: 'Dečko joj je došao u Rijeku, zbog korone nije ju mogao vidjeti...'

Vanja Žikić
Foto: RTL/Instagram
1/12
09.07.2020.
u 13:28

Jutros je u riječkoj bolnici preminula 30-godišnja Vanja Žikić, bivša natjecateljica Života na vagi.

Nakon što se pet dana borila s bakterijskom upalom pluća i na kraju dobila sepsu te preminula u riječkoj bolnici, za 30-godišnjom Varaždinkom Vanjom Žikić, bivšom natjecateljicom Života na vagi, mnogi tuguju i ne mogu vjerovati da je više nema. Vijest je to koju je ujutro za Večernji list potvrdio RTL, a tvrde kako je, nažalost, dijagnozi sepse i upale pluća kumovala i njena težina.

– Bila je divna osoba, zauvijek ću je pamtiti. Nakon showa ponovno se udebljala i odlučila je smršavjeti. Dugo mi se jadala da si ne može pomoći i da stalno jede – započela je za 24 sata Josipa Lopac, njezina najbolja prijateljica, dodavši da je odlučila potražiti pomoć i otišla napraviti pretrage. Kada je došla u bolnicu, rekli su joj da ima upalu pluća te da ona rade oko 30 posto.

– Čule smo se, zvala sam je i onda mi se odjednom prestala javljati. Dečko joj je došao u Rijeku, zbog korone nije ju mogao vidjeti i rekli su mi da je na samrti... Svi smo bili u šoku, dobila je bakteriju i borila se za život, ali nije uspjela. Nikad je nećemo zaboraviti – rekla je kroz suze Josipa, a u šoku je i kolegica iz realityja Nina Martina Korbar.

Vanja Žikić
1/3

– U šoku sam i potresena, otišla je premlada i želim joj da počiva u miru Božjem na ljepšem mjestu od ovog svijeta na kojem se ona nije snašla – rekla je Nina Martina. 

Bez teksta nakon tragičnog ishoda ostao je i trener Mario Mlinarić koji je Vanju trenirao u 3. sezoni showa.

– Ježimo se i svi smo u šoku. Ne znam što bih rekao. Ne vjerujem. Vanja je bila prekrasna djevojka, posebno mjesto ima u mom srcu. Obožavao sam je. Iskreno mi je žao – kazao je novinarima.

Na društvenim mrežama i dalje se gomilaju oproštajne poruke od hrabre Varaždinke koju svi opisuju kao nasmijanu i hrabru osobu, a posebno je to istaknula Gabrijela Crnjac, koja je jednom prilikom istaknula da se u show prijavila upravo zbog Vanje.

– Borila si se kao lavica. To si i bila. Tijelo žene, duša i snaga lavice. Drago mi je što sam imala mali utjecaj na tebe i tvoj život. I da, draga Vanja, uspjela si. Počivaj u miru – napisala je Gabi.

Vanja Žikić
1/12

Podsjetimo, Vanja je show ušla sa 140 kilograma, a kako je kazala, roditelji joj nikad nisu bili podrška u skidanju viška kilograma te joj je nedostajalo da je netko pogura naprijed. Rekla je da bi najsretnija bila kada bi uspjela stati u traperice konfekcijskog broja manjeg od XL te kada bi se napokon zaposlila kao frizerka, u čemu joj odmaže njezina težina. Tako je namjeravala pomoći  i roditeljima koji su oboje nezaposleni."Želim promjenu, želim obitelj, želim osjetiti što je to ljubav i ne mogu se više gledati ovakvu. Teško mi je u sadašnjem životu slušati osuđivanja drugih ljudi, a i sebe same, kazala je na početku showa  Vanja koja  još od osnovne škole naučila slušati uvrede na račun svoje debljine. - Imala sam problema s težinom od djetinjstva. U vrtiću i školi uvijek je bilo pogrdnih naziva. Kad si dijete, onda još nekako prijeđeš preko toga, ali kada uđeš u pubertet i vidiš da si drukčiji od drugih, onda se povlačiš u sebe", rekla je Vanja za RTL i dodala da je čak razmišljala o suicidu. Varaždinka nije imala sreće u showu, pa je prva ispala nakon što je izgubila 8,4 kilograma.

"Sveukupno imala sam lijepo iskustvo u 'Životu na vagi'. Ni u jednom trenutku nije mi bilo žao što sam se prijavila. Dapače, ovo izbacivanje dalo mi je dodatni poticaj i vjetar u leđa. Moji bližnji razočarani su jer sam prva izašla, no imam puno podrške svih prijatelja. Prepoznaju me i na ulici. Bilo je dosta pozitivnih komentara nepoznatih ljudi koji se slažu da natjecatelji nisu bili fer prema meni. Sve je puno lijepih komentara, na kojima zahvaljujem", rekla nam je nakon ispadanja Vanja kojoj je želja bila da postane fitness-trenerica. Nakon izlaska iz showa uspjela je skinuti još kilograma i pronašla je sreću u ljubavi uz dečka Denisa.

Počivala u miru. 

Pogledajte koji su se hrvatski estradnjaci izborili za saborsku klupu!

Komentara 5

PB
Propali branitelj
17:09 09.07.2020.

Sucut obitelji.

ZV
zvonimir13
19:34 09.07.2020.

nije mi jasno dali je umrla od sepse ili od korone?

DE
deda1234
13:48 09.07.2020.

Rip.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije