Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija

Severinin odvjetnik: Skrbnica je bila u sukobu sa Severinom, sud ju je trebao izuzeti

Foto: pixsell
1/12
30.11.2019.
u 19:00

Osvrnuo se i na činjenicu kako skrbnica Ana Bokulić koju je sustav dodijelio djetetu dvije godine nije vidjela sedmogodišnjeg Aleksandra i smatra apurdnim što skrbnica koja dijete nije vidjela dvije godine donosi mišljenje kako dijete treba dodijeliti ocu.

Mate Matić, odvjetnik Severine Kojić izjavio je kako su uložili žalbu na privremenu mjeru koju je donio Općinski građanski sud u Zagrebu, a po kojoj će Severinin sedmogodišnji sin živjeti s ocem Milanom Popovićem koji će samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju sina. 

Matić za Slobodnu Dalmaciju kaže kako vjeruje da će se žalba riješiti u okviru tridesetak dana te dodaje kako vijeće odlučuje o hitnosti postupka.

- Po meni bi to trebalo riješiti u okviru tridesetak dana. Međutim, nažalost, praksa pokazuje i druge mogućnosti, jer ta privremena mjera sada kao  rješava situaciju do pravomoćnog okončanja postupka. Čak bih rekao da je ovo prehitan postupak, mi ćemo učiniti sve da napravimo pritisak. - ističe Matić.

Dodaje kako ima i informacije da je ova odluka donesena na temelju poveznica ljudi koji su trebali bit objektivni, a zapravo su bili povezani s drugom stranom.

Osvrnuo se i na činjenicu kako skrbnica Ana Bokulić koju je sustav dodijelio djetetu dvije godine nije vidjela sedmogodišnjeg Aleksandra i smatra apurdnim što skrbnica koja dijete nije vidjela dvije godine donosi mišljenje kako dijete treba dodijeliti ocu.

-  Kasnije smo vidjeli da je ona ušla u direktan sukob sa Severinom jer ju je Severina uvrijedila u jednoj njihovoj komunikaciji e-mailom. To čak i sud zna. Prema tome, kad imate takav odnos i sukob, vi kao sudac morate takvu osobu maknuti iz spisa. Severina je skrbnicu ozbiljno uvrijedila pa smatram da je sud tada morao nju izuzeti i staviti nekog drugog jer objektivno se nije moglo očekivati da će donijeti neku pametnu odluku osim ove koju je izrekla - naglašava Matić.

Izjavio je i kako se čuo s kontra stranom sa željom da pokušaju u interesu djeteta pronaći neko kvalitetno rješenje oko termina koje je majka dobila za viđanje djeteta. Naime, ti termini mogu biti drugačiji ako se roditelji usuglase oko toga.

- Probao bih sada s Popovićem, bez obzira na ratove koje vodimo, postići nekakav zajednički dogovor vezano uz dijete kako bi ono imalo što manje trauma.- kaže Matić naglašavajući kako je dobrobit djeteta najvažnija i zato treba raditi na rješavanju ove situacije.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
20:08 30.11.2019.

Dobro dokle ce mediji srati po odluci suda? Gdje i kakova je odgovornost medija za prenosenje mrznje i neistine te nepostivanje sudske odluke??? Placa menadjer doticne ocito vrlo dobro🤮🤮🤮🤮

MK
mksdk
19:31 30.11.2019.

Lol, članak za člankom pokušava naglasak staviti na skrbnicu, iako je sama sutkinja rekla da je njen iskaz od sekundarnog značaja? Čini mi se da netko pokušava sakriti slona u dućanu.

WI
wice
20:31 30.11.2019.

Otvorio sam ovaj članak samo da mogu komentirati kako ovaj list više nije normalan. Toliko članaka o ovoj ...bolje da preskočim ovu riječ. Stvarno mi nije jasno šta želite napraviti od ovog društva. Šund idiote ili..?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije