Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što donosi 2013.?

Seve će ostati prva na estradi, novi Big brother bit će najgledaniji

severina (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/4
31.12.2012.
u 18:06

Politikom i ekonomskim stanjem TV je zasićen, uvjetno rečeno, “pametni sadržaji” ne okupljaju mase, nego tek uski krug intelektualaca pa će i malim ekranima vladati – zabava

Iako bismo svi željeli da kao narod budemo urbaniji i moderniji, iako nam je televizijski trash nestao s malih ekrana odlaskom “Red Carpeta” u ropotarnicu povijesti, teško je predvidjeti u 2013. veliki obrat popularnosti na glazbenoj sceni.

Vladarica estrade, prema svemu sudeći, ostat će splitska pjevačica Severina Vučković. U odnosu na kolegice najbolje zna privući pozornost javnosti u cijeloj regiji, a u godinu ulazi s novim studijskim albumom “Dobrodošao u klub”. Slušajući taj album jasno je da je namijenjen mlađoj publici sklonoj ritmu narodnog melosa, a albumu se može zamjeriti što se iz stihova jasno vidi koje su pjesme autori pisali na srpskom jeziku, a netko ih je preveo na hrvatski ne razmišljajući o duhu jezika.

Jelena Rozga galopirat će za Severinom, bračni par Huljić odavno je potvrdio da odlično poznaje štih i stil koji našem narodu odgovara, a njezine će se pjesme sigurno i dalje na tinejdžerskim tulumima puštati na YouTubeu i tako prvoj pratilji kraljice estrade osigurati visok broj posjeta, što je odnedavno estradnjacima iznimno bitno.

Njihova zagrebačka kolegica Nina Badrić i ove će godine biti među najomiljenijim izvođačicama jer njezine se balade slušaju, a koncertna turneja planirana po većim gradovima trebala bi potvrditi njezinu titulu kraljice balade. Kako bi prestigla u popularnosti Rozgu i Severinu, trebala bi, po uzoru na Adele, snimiti album u kojem će opjevati svoju ljubavnu priču koja je završila razvodom.

Čeka se Edo Maajka

Godina pred nama svakako bi trebala biti u znaku Hladnog piva. Za dvadesetu obljetnicu od albuma “Džinovski” Mile Kekin s bendom planira miniturneju na kojoj će izvoditi sve pjesme s tog i prijašnjih albuma. Obljetnicu će zaokružiti i diskografski, snimkama koje još nismo čuli. Zvuk prapočetaka Hladnog piva sigurno će ih zadržati na vrhu. Tony Cetinski opstat će na vrhu muških pop izvođača zbog nedostatka konkurencije i nove produkcije, a ne zaboravimo ni Edu Maajku čiji povratak u vrh nestrpljivo čekamo.

U televizijskoj produkciji sve se više stanjuje vreća s novcem pa i javna televizija dvoji o tome u koje će televizijske spektakle ulagati. Zasićena je politikom i ekonomskim stanjem, uvjetno rečeno pametni sadržaji ne okupljaju mase, nego samo uski krug intelektualaca pa će i malim ekranima vladati – zabava. Zasad je sigurna druga sezona “Do posljednjeg zbora” koji starta na proljeće. Televizijski boom, sudeći prema posljednjem izdanju, izazvat će novi regionalni Big Brother! Sumnjamo da će galerija likova među stanarima u kući na Košutnjaku moći nadmašiti Marijanu i Nemeša, ekscentričnog Brendona, ali koprodukcija Emotion Productiona i RTL-a, doznajemo, planira još slikovitiji casting i još kreativnije izazove. Koliko god bježali od trasha, nema sumnje da će dominirati večernjim programom na nacionalnim televizijama, svim drugim sadržajima unatoč.

Nives Ivanković kao Seka Odak u “Ruži vjetrova” ostat će i u idućoj godini na tronu najveće glumice u televizijskim serijama jer teško da će neki njezin kolega ili kolegica uspjeti stvoriti TV-lik koji će u toj mjeri pokoriti sapuničarsko tržište. “Larin izbor”, šuška se sve glasnije, napustit će eter, a za njezin termin Jelena Veljača priprema novu sapunicu. Radni naslov serije je “Stela”, a izvori bliski producentici i scenaristici govore da će odnosi među likovima biti inspirirani dramatičnim spletkama junaka iz “Sulejmana Veličanstvenog” i konceptom američke mjuzikl serije “Glee”.

Bijeg u inozemstvo

Kinoponuda domaćeg filma sve je šarolikija, ali redatelji često glavne uloge daju već provjerenim glumcima. Iako je Zrinka Cvitešić, uz Natašu Janjić, najčešća muza filmskih umjetnika, ističe je njezina ambicija za inozemnom karijerom. Nju ćemo, posreći li joj se, gledati u filmu na engleskom jeziku. S inozemnim angažmanima mogu se pohvaliti i Csilla Barath Bastaić koja je snimila u Velikoj Britaniji triler “AB negativ” u kojem glumi desnu ruku šefa londonskog podzemlja. Kristina Krepela, koja je već igrala uz Richarda Gerea u “Lovu u Bosni” i u hit-seriji “Igra prijestolja”, snimila je filmsku bajku u Azerbajdžanu.

U Lijepoj našoj godinu završavamo kinohitom “Sonja i bik” koji će gledateljima još dugo biti tema razgovora, a Judita Franković, jedina glumica bez diplome Akademije dramske umjetnosti s nagradom Hrvatskog glumišta, sve više ulazi pod kožu gledateljima. Iako je u 2012. godini bila proglašavana modnom ikonom stila, pozornost javnosti mogla bi doći do izražaja tijekom dolazeće godine jer u siječnju starta i televizijska serija “Počivali u miru” na HTV-u u kojoj 31-godišnjakinja glumi novinarku koja istražuje zatvorsko groblje i godinama zataškavane slučajeve ubojstava. Njezin filmski partner Goran Bogdan s ovim filmom i “Svećenikovom djecom” Vinka Brešana, koji 3. siječnja dolazi u domaća kina, prometnut će se u najpoželjnijeg filmskog glumca za redatelje, a ne gine mu uskoro i status najpoželjnijeg neženje. Potpuno novo lice koje će zabljesnuti ove godine je i 12-godišnji Mile Biljanović kojeg ćemo od zadnjeg dana veljače gledati u naslovnoj ulozi igranog obiteljskog filma “Čudnovate zgode Šegrta Hlapića” redatelja, scenarista i producenta Silvija Petranovića. Uz njega pozornost će dobiti i njegova filmska Gita koju tumači 13-godišnja Ena Lulić iz Đakova.

Komentara 5

Avatar Ledeni
Ledeni
19:34 31.12.2012.

Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

ME
melinda
20:13 31.12.2012.

Logicno da je pomela konkurenciju ubjedljivo ne samo kao najljepsa i najbolja nasa umjetnica kod nas tako i u inostranstvu gdje nas vrlo uspjesno predstavlja sireci ljubav i promociju svoje domovine....Sve cestitke SEVE

DP
Dioklecijanova palaca
12:23 01.01.2013.

Hrvatska estrada ima onaj umjetnički šansonijerski dio (Arsen Dedić, Tereza Kesovija, Oliver Dragojević ) ali i ima i šund izvođače narodnjačkog smjera ( Jelena Rozga,Severina). Negdje između njih je zabavna glazba s različitim umjetničkim potencijalom (Mišo Kovač, Josipa Lisac ,, Masimo) ali i rokeri (Parni valjak, Gobac, Prljavci...) Šareno estradno društvo u 2012. nije ponudilo pjesmu za pamćenje poput vjećnih Kuće pored mora , Nono,moj dobri nono ili npr Dobro mi došel prijatelj,Servud dragi Zagreb moj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije