Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Santa Barbara

Film 'Ti mene nosiš' uoči Oscara pohvalio i redatelj 'Povratnika'

ivona juka
Foto: Privatni album
1/4
18.02.2016.
u 20:50

Sjevernoamerička premijera i predstavljanje hrvatskog filma ''Ti mene nosiš'' Ivone Juke održana u sklopu filmskog festivala u Santa Barbari privukla slavne redatelje u utrci za nagradu Oscar

Međunarodni filmski festival u Santa Barbari zasigurno će ostati u pozitivnom sjećanju sestara Juka, Ivone i Anite.

Uz to što su imale priliku svoje profesionalno iskustvo podijeliti sa studentima prestižnog sveučilišta Antioch u Santi Barbari te kao govornice sudjelovati u Međunarodnom filmskom seminaru, u sklopu festivala održana je i sjevernoamerička premijera njihova filma ''Ti mene nosiš''. Naime, film ''Ti mene nosiš'', nastao u produkciji 4 Filma, prikazan je u službenoj konkurenciji 31. Međunarodnog filmskog festivala u Santa Barbari. Film se natječe u konkurenciji za najbolji strani film.

Predstavljanje filma i prijam za filmaše i autore filmova u službenoj konkurenciji svojom su prisutnošću uveličali i brojni filmski profesionalci, gosti festivala, među kojima i svjetski poznati redatelji čiji su filmovi nominirani za ovogodišnju filmsku nagradu Oscar.

Alejandro González Iñárritu, redatelj filma Povratnik (The Revenant), Adam McKay, redatelj filma Oklada stoljeća (The Big Short), Tom McCarthy, redatelj filma Spotlight, Lenny Abrahamson, redatelj filma Soba (The Room), osobno su prisustvovali prijamu i predstavljanju filma i rada sestara Juka, Ivone Juke kao redateljice i Anite Juke kao producentice.

Naime, organizatori Festivala trude se svakom od filmova nominiranih za festivalske nagrade osigurati i kvalitetnu promociju, što je korisno ne samo za sam film već i za cjelokupnu filmsku industriju zemalja i regija iz kojih prikazani filmovi dolaze.

Film ''Ti mene nosiš'' do sada je na brojnim međunarodnim festivalima osvojio sedam nagrada, među kojima se ističu dvije nagrade, za najbolji film (na Avvantura film festivalu i LET’S CEE film festivalu) i nagrada za najbolju režiju (Filmski festival Herceg Novi-Montenegro film festival).

Foto: Robert Demo

>>Ivona Juka: Ne bježim od bolnog, pa ni neugodnog

>>Ivona Juka: Hrvoje Hribar nikad mi ne bi dao novac za film

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije