Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme i zajedničke molitve

Sestre Husar uoči posebnog nastupa: Ponekad je dovoljan samo trenutak da osnažimo vjeru

Foto: Instagram
1/5
25.05.2022.
u 08:00

Marija Husar Rimac sa sestrom Ivanom Husar Mlinac ovih se dana intenzivno priprema za najveći spektakl duhovne glazbe "Progledaj srcem" koji će se 4. lipnja održati na Maksimiru.

Šesti koncert "Progledaj srcem" održat će se 4. lipnja na stadionu Maksimir. U službenom programu od 20 sati nastupa 17 izvođača suvremene duhovne glazbe uz pratnju orkestra u kojemu su 24 instrumentalista, sve redom vrhunskih hrvatskih glazbenika koji su posljednjih godina doprinijeli razvoju suvremene duhovne glazbe u Hrvatskoj. Svoj doprinos ovom spektaklu duhovne glazbe dat će i sestre Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac koje su nam dočarale kako izgledaju pripreme za ovaj posebni nastup.

– Pripreme traju već neko vrijeme, ovakav koncert svima nama koji sudjelujemo donosi veliku odgovornost koju lako nosimo jer s nestrpljenjem čekamo datum koncerta i druženje sa svima koji će taj dan biti s nama. Osim sjajne glazbe i glazbenika koji će sudjelovati, produkcija koncerta je zahtjevna, pa je i taj segment sadržan u našoj pripremi. Krenuli smo s probama, definiraju se zadnji detalji, kao i sa zajedničkom molitvom – govori nam Ivana Husar Mlinac, a njezina sestra Marija dodaje: "Svi održavamo zajedničke probe, pa tako i nas dvije."

Ivana kaže da je ovaj koncert plod višegodišnjeg rada mnogih koji su na različite načine povezani s duhovnom glazbom i, bez obzira na to tko će stajati na pozornici, a tko u publici, ovo je koncert svih onih koji će biti tamo. Koje će sve skladbe izvesti, bit će iznenađenje do 4. lipnja, ali Marija nam je odala tko će se njoj i sestri pridružiti na pozornici.

– Pjesme su se birale u dogovoru između izvođača i organizatora koncerta Laudato TV-a. Ivana i ja ćemo nastupiti s gospel-zborom Mihovil tako da će naš repertoar imati nama posebno drag gospel-izričaj. Ono što je vrlo važno za ovaj koncert jest da se izvode pjesme koje su vrlo bliske i poznate široj publici. Tijekom cijelog koncerta na videozidu će biti ispisani stihovi pjesama kako bi svatko mogao sudjelovati i cijeli stadion pjevati uglas – rekla nam je. Vjera je važan segment života sestara Husar i u njihovu srcu posebno mjesto zauzima svetište u Međugorju, a Marija nam je ispričala i zašto je to njezin drugi dom.

– Međugorje zovem svojim drugim domom. Tu sam netom nakon obraćenja upoznala predivnu obitelj Grge Vasilja, moje drage prijateljice i kume Silviju i Ivanu. One su me naučile važnosti obitelji i koliko je bitna molitva u obitelji i općenito. Zatim sam spoznala da sam rođena na obljetnicu Gospina ukazanja 25. lipnja i od tada gotovo svake godine slavim rođendan u Međugorju. Tu me suprug zaprosio, tu je moj sin Ivan poželio brata i još neizmjerno prelijepih uspomena imamo vezanih uz to posebno mjesto – objasnila nam je.

Ivanu i Mariju pitamo što bi poručile onima kojima je vjera u ovom trenutku poljuljana i pozivaju li ih da se pridruže koncertu na Maksimiru i osnaže svoju vjeru?

– Ponekad je dovoljan samo jedan trenutak da nam promjena uđe u život. Jedna pjesma, jedna rečenica, jedan video, jedan susret. Pozivam sve da nam se pridruže 4. lipnja na maksimirskom stadionu. Samo neka se požure, karata nema još puno! – poručila je Ivana Husar Mlinac, a Marija kaže: – Ovo je događaj za sve otvorenog srca, ovo je radostan događaj! Pozivam sve koji žele doživjeti zajedništvo i ljubav. A one koji još nisu bili i prvi put dolaze na "Progledaj srcem" da dožive nešto novo. Osim sestara Husar nastupaju i Alan Hržica, Amorose, Božja pobjeda, Božja Slava band, Emanuel, fra Ivan Matić, fra Marin Karačić, klapa Sveti Juraj HRM-a, Rafael Dropulić Rafo, sestre Halužan, sestre Palić, Toni Cetinski, Vanessa Mioč i zbor Mihovil.

VIDEO Franka Batelić otkrila da je trudna! S Ćorlukom čeka drugo dijete

Komentara 1

SA
sani1
08:29 25.05.2022.

Issati štaj’ovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije