Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u nevjerici

Sestra Izabel Kovačić: 'Bila sam u šoku kad sam doznala dijagnozu, nisam to očekivala'

Foto: Instagram
1/6
29.01.2020.
u 10:50

– Jednostavno sam iz dana u dan tražila nove odgovore, važne informacije. Uz mene je od prvog dana bila cijela moja obitelj pa mi podrške nije nedostajalo – kazala je Ivana Andrijanić.

Sestra Izabel Kovačić, Ivana Andrijanić, otvoreno je pred kamerama progovorila o svojem djetetu koje je rođeno sa sindromom Down.

Poduzetnica je za Story.hr govorila o tome kako se nosila s činjenicom da joj je kćerkica Nikol rođena s trisomijom 21, poznatijom kao sindrom Down. 

– Kad smo doznali, to je bila nevjerica – kazala je i priznala da je bila u šoku jer svatko očekuje zdravo dijete. Otkrila je koji su je izazovi dočekali u odgoju kćerkice. Inače, Ivana je majka i malene Lucije koja ima šest godina. 

–Treba se posvetiti poslu, njoj, njezinim terapijama, edukaciji... Usto, treba se kvalitetno i s puno ljubavi posvetiti starijoj kćeri. No, kako se kaže, živ čovjek na sve se navikne, pogotovo uz mnogo ljubavi i upornosti, a mislim da toga kod nas ima na pretek pa sve uspijevamo. Sve zajedno i sve uz dozu smijeha i veselja. 

Priznala je da nije znala da će Nikol biti dijete sa sindromom Down.

– Jednostavno sam od prvog dana krenula u potragu za odgovorima, informacijama. I nije tu bilo vremena za promišljanje. Jednostavno sam iz dana u dan tražila nove odgovore, važne informacije. Uz mene je od prvog dana bila cijela moja obitelj pa mi podrške nije nedostajalo.

I Nikol i Lucia predivne su djevojčice uz koje je svaki dan nova avantura, koje mi cure proživljavamo zajedno i veselimo se baš svakoj – kazala je Ivana. Njezina sestra Izabel velika joj je podrška, a kaže da svaki slobodan trenutak pokušava provesti s curama. I njezin suprug obožava nećakinje.

– Mateo obožava cure, a s Niki ima poseban odnos. Posebnu povezanost. Curama posvećuje svaku utakmicu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije