Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ryan Murphy

Serija o Versaceovu ubojstvu govori o snažnoj homofobiji

Versace
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
11.08.2017.
u 10:29

Gianni Versace, kojega će u seriji utjeloviti venzuelski seks-simbol Edgar Ramirez izgradio je veliko modno carstvo

U novoj sezoni megapopularne serije American Crime Story, čija je tema ubojstvo dizajnera Giannija Versacea prikazat će se homofobija stoljeća, rekao je njezin producent Ryan Murphy

Gianni Versace, kojega će u seriji utjeloviti venzuelski seks-simbol Edgar Ramirez izgradio je veliko modno carstvo. Ubijen je u 50. godini života u srpnju 1997. na stepenicama vile u Miami Beachu. Njegov ubojica bio je Andrew Cunanan, čiji je motiv za ubojstvo i danas ostao misterij. 

Naime, Cunanan je u svojem krvavom pohodu ranije ubio najmanje pet osoba prije nego što je počinio samoubojstvo. 

"Andrew Cunanan prošao je cijelu zemlju i izabrao žrtve, koji su većinom bili homoseksualne orijentacije", kazao je producent mini-serije. 

I ova sezona prikazivat će se na FX-u. Murphy je ranije režirao "American Horror Story", "Reži me" i "Glee". Službeni datum početka prikazivanje serije još nije poznat, ali se nagađa da će to biti tek početkom 2018. godine. Zasad su snimljene prve dvije epizode. 

Penelope Cruz glumi Donatellu Versace, Edgar Ramirez modnog kreatora Giannija Versacea, Ricky Martin Versaceova partnera Antonia D’Amicu, a Darren Criss Versaceova ubojicu, Andrewa Cunanana. 

"Gianni je bio vrlo kompulzivan kada je njegov posao bio posrijedi. Njegova i Antoniova ljubavna priča i osobno me snažno dirnula i vrlo sam sretan što sam dio ove grupe", rekao je na rubu suza pjevač, koji je također gay. 

Dio serije sniman je u veličanstvenoj kreatorovoj vili u Miamiju, a ostatak u studiju Fox u Los Angelesu. 

Iza Versaceove smrti ostalo je modno carstvo vrijedno 807 milijuna dolara, 130 butika diljem svijeta i tvrtka koja je dosegnula milijunske prihode u samo nekoliko godina. Poznati logo carstva Versace, okrugli znak s Meduzinom glavom, posveta je onome što je Giannija oduvijek inspiriralo... grčka i rimska kultura, Etruščani i talijanski barok. Sve njihove motive provukao je kroz svoje kolekcije.

Treća sezona American Crime Story fokusirat će se na uragan Katrinu i i sporu reakciju američkih vlasti na tu veliku katastrofu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije