Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PlayKontrol

Saznajte koje su pjesme 2013. bile najizvođenije!

Massimo
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/2
01.04.2014.
u 14:31

Top lista za 2013. generirana je kroz sam sustav PlayKontrol temeljem podataka iz cijele godine koji su nastali kroz praćenje svih hrvatskih radijskih postaja i 14 TV programa

PlayKontrol, hrvatski sustav za potpuno automatizirano prepoznavanje izvođenja glazbe i drugih sadržaja u elektroničkim medijima (na radiju i televiziji), temelj je nove i dosad najpotpunije hrvatske top liste koja pokriva cijelu 2013. godinu a iz koje se može vidjeti koji su izvođači i s kojim svojim pjesmama bili najizvođeniji u hrvatskom eteru.

Top lista za 2013. generirana je kroz sam sustav PlayKontrol temeljem podataka iz cijele godine koji su nastali kroz praćenje svih hrvatskih radijskih postaja i 14 TV programa, a samu listu možete pogledati na ovoj adresi.

Na prvom je mjestu po izvođenosti pjesma "Suze nam stale na put" Massima (gotovo 12 tisuća emitiranja), potom slijede "Zorica" Mejaša (nešto više od 11 tisuća emitiranja) i "Grijeh" Natali Dizdar (sa skoro 8 tisuća emitiranja).

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

PlayKontrolov HR TOP 2013 razrađen je do više stotina mjesta, no objavljeno je prvih stotinu jer se ona mogu smatrati uistinu relevantnim budući da nema drugog sličnog sustava koji brže, relevantnije i točnije u realnom vremenu bilježi izvođenja svih pjesama u hrvatskom eteru.

Tvrtka Informacija ovom prilikom također poziva sve hrvatske autore glazbe, stihova, same glazbenike i, dakako, diskografe, da u sustav uploadaju svoje pjesme kako bi u vrlo kratkom roku mogli vidjeti kako "stoje" na HR TOP 2013 listi.

"Pozivamo sve glazbene izvođače da to učine do 15. travnja", rekao je Daniel Mošmondor, direktor tvrtke Informacija.

"Budući da sustav ima arhivu 'markera' zvučnih zapisa unatrag više od godinu dana, moguće je ovu bazu i retroaktivno pretražiti te nadopuniti pozicije na top listi, što ćemo učiniti kako tko bude u sustav uploadao svoja djela. Naročito je zanimljivo da ćemo, barem okvirno, moći procijeniti i koliko su pojedini izvođači ostvarili u vidu naknade za autorska prava", ističe Mošmondor.

>>'Kad sam vidjela koliko ljudi vole pjesmu, srce mi je bilo puno radosti'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije