Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava ljubav

Savjeti Edine Pličanić njezinu su dečku Nikši Kušelju nadahnuće

Niksa Kuselj
Anto Magzan/Pixsell
18.10.2011.
u 08:00

Dan prije svog 40. rođendana Nikša je nastupio u premijernoj izvedbi dugoočekivane predstave Tomaža Pandura “Rat i mir” u zagrebačkom HNK, a dan poslije na istom mjestu održao je koncertnu promociju debitantskog albuma “Berači soli”.

Protekli je vikend za dubrovačkog glumca Nikšu Kušelja bio jedan od onih koji će ostati u riznici najljepših uspomena. Dan prije svog 40. rođendana nastupio je u premijernoj izvedbi dugoočekivane predstave Tomaža Pandura “Rat i mir” u zagrebačkom HNK, a dan poslije na istom mjestu održao je koncertnu promociju debitantskog albuma “Berači soli”.

Zapjevao je i Arsen

– Album je nastajao više od dvije godine. Na njemu je 12 pjesama čiji sam autor i producent. Jako sam ponosan na njega jer se u meni dugo kuhala ideja o tome. Nakon showa “Zvijezde pjevaju” dobio sam dovoljno hrabrosti da se upustim u tako nešto. Show je bio mala odskočna daska za ovo što danas držim u ruci – kaže Nikša, na čijem je albumu zapjevao i jedan glazbeni veteran.

– Jako sam sretan što je upravo Arsen Dedić pristao otpjevati jednu moju pjesmu. Album smo snimali u studiju Croatia Recordsa, pomogli su mi mnogi vrhunski glazbenici – objašnjava glumac. Na svom je prvom nosaču zvuka opjevao uspomene iz rodnog Cavtata, mračne životne situacije s malom dozom ironije, seks preko telefona, eutanaziju te jedno ljetno kino koje je možda glavni krivac za to što se Nikša okušao na daskama koje život znače.

– Ima na albumu svačega pomalo, no jedna mi je od najdražih pjesama ‘Ljetno kino’ koja je ganula ljude u Cavtatu. Riječ je o mom malom prozoru u djetinjstvo, o jednom redikulu koji stoji na ruševinama nekadašnjeg ljetnog kina u kojem sam i ja svake večeri visio, a kad ga ljudi pitaju što tamo, pobogu, radi, on kaže: Pa gledam film!

Na pitanje kroči li kroz život kao sanjar i idealist odgovara: – Ja sam prije svega kreativac, to me pokreće. A da bi se bavio ovim poslom kojim se bavim, moraš biti i sanjar. Nekad u manjoj, nekad u većoj mjeri. I to s malom dozom ironije – priznaje Nikša, kojem je na promociji podršku pružila i njegova djevojka, balerina Edina Pličanić.

Gurman i pjesnik

– Edinini komentari i savjeti uvijek su neka vrsta nadahnuća. Neupitna je njezina podrška, bilo da je riječ o lijepoj riječi, konstruktivnoj kritici ili pohvali – priznaje Dubrovčanin koji uskoro izdaje i knjigu pjesama. Ali, osim s perom u ruci, izvrsno se snalazi i s kuhačom. Gurmansko umijeće naslijedio je od mame i bake:

– Kod nas se u kužini uvijek nešto peklo, ili ispod peke ili na gradelama. Zato se ja volim igrati s vatrom. Za kulinarske majstorije najvažnija su mi dva sastojka – maslinovo ulje i vino!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije