Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKUSTVO POZNATIH

Sastavni dio sekti su silovanja i prostitucija

Allison Mack
Foto: REUTERS
1/4
20.06.2018.
u 08:27

Zvijezdu serije “Smallville” na jesen čeka suđenje, a sekte nisu zaobišle ni Winnonu Ryder, Michelle Pfeiffer, Toni Braxton...

Uloga u seriji “Smallville” donijela joj je uspjeh, no danas glumici Allison Mack prijeti doživotni zatvor zbog trgovanja i podvođenja ljudi u sekti NXIVM. Prošli tjedan pojavila se na sudu s osnivačem sekte Keithom Raniereom i sudac je odredio da će im se suditi na jesen.

Prije desetak godina glumica Kristin Kreuk povela ju je na seminar o “osnaživanju žena” u organizaciji sekte NXIVM koja se predstavljala kao tvrtka za organizaciju tečajeva za samopomoć uspješnih i bogatih ljudi. Allison se brzo počela uspinjati u hijerarhiji organizacije i postala druga osoba u sekti koja je regrutirala žene u poseban program DOS i ucjenama ih tjerala da budu Raniereove seksualne robinje te ih žigosala njegovim inicijalima. U sekti je završila i Michelle Pfeiffer. Kada je s 20 godina došla u Hollywood, potpala je pod utjecaj para koji je vjerovao da čovjek može živjeti samo od zraka i sunca.

Psihološka manipulacija

– Sve je bilo podložno njihovoj kontroli i za sve sam morala plaćati – rekla je glumica shvativši da se njome psihološki manipulira kada je upoznala svoga prvog supruga, glumca Petera Moona, koji je snimao film o sekti Inification Church. Svojevoljno je u nju ušla i otišla, no glumci River, Joaquin i Summer Phoenix, zahvaljujući roditeljima desetak godina bili su u sekti Children of God. Potkraj šezdesetih osnovao ju je David Berg koji je od sljedbenika tražio prekid svih veza s obitelji, a prostitucija, incest, poligamija, silovanje i seksualno zlostavljanje djece bili su u toj sekti uobičajeni. U tim kriminalnim radnjama nisu sudjelovali svi članovi, te Joaquin iskustvo svoje obitelji opisuje kao vrlo pozitivno, za razliku od glumice Rose McGowan. Ona je prvih devet godina života provela u zajednici te sekte u Italiji, a kada je njezin otac Daniel shvatio da je ostali članovi žele seksualno iskoristiti, otišli su u Ameriku.

– Tata je bio dovoljno pametan da shvati da je ta hipijevska ljubav postala jako izopačena – rekla je Rose, a roditelji Glenn Close odlučili su život podrediti religioznom pokretu Moral Re-Armament u kojem je glumica bila od sedme do 22. godine.

Nema individualnosti

– To je sekta u kojoj vam je određeno kako ćete živjeti. Morali smo zaboraviti na individualnost – rekla je. U komuni Rainbow, na izoliranom imanju bez struje, odrasla je glumica Winonna Ryder koja ne voli naziv kult, ali njega koristi pjevačica Toni Braxton za svoje iskustvo u ekstremnoj religioznoj sekti Pillars of Earth, u kojoj je bilo zabranjeno gledanje filmova i sve osim Boga smatralo se zlim. Sekta je zahtijevala da se govori izumrlim jezicima, što je osmogodišnja Toni pokušala. – Ono što nas je trebalo povezati, na kraju nas je zadavilo – rekla je pjevačica.

Allison Mack
1/16

Komentara 15

Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
09:22 20.06.2018.

I sotonistički obredi! Sektaši su najčešće i MASONI/ILUMINATI Pri tim obredima žrtvunju malu djecu i piju njihovu krv, otud objašnjenje kamo bez traga nestane tisuće djece diljem svijeta, e pa u te svrhe i za trgovinu organima! PSIHO-SOCIOPATI vladaju svijetom a običnom čovjeku je teško ovo shvatit i prihvatit dok ne zna što ta dijagnoza znači! Teška patologija!

DU
Duslikr
09:32 20.06.2018.

Iskrena vjera u Isusa je slobodna od svih patologija , svih krinki i stavljanja covjeka pod jaram.

CR
CroViktoria
14:07 20.06.2018.

Kriminal pokrivaju sa sektom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije